bokrecensioner boktips

En Snuskgubbes anteckningar

Originaltitel: Notes of a dirty old man
Författare: Charles Bukowski
Genre: Novellsamling
Ämnesord: filosofi, depression, humor, kultur
Utgivningsår: 1969
ISBN: 9789188144867


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Där på undergroundtidningen Open City, i Los Angeles, började historier publiceras veckovis, anteckningar som skulle göra Charles Bukowski beryktad och berömd när de sedan gavs ut i bokform. Då skrevs året till 1969. Han döpte krönikorna till En snuskgubbes anteckningar, Notes of a Dirty Old Man. I hans eget förord står det:

" man slår sig ner med en öl och går lös på maskinen en fredag eller lördag eller söndag och på onsdag är grejen ute över hela stan Folk kommer hem till mig alldeles för många faktiskt och knackar på dörren för att tala om för mig att dom är heltända på EN SNUSKGUBBES ANTECKNINGAR Jag hoppas att det här urvalet ska vara till hjälp för dig. Om du vill skicka mig pengar går det bra. Eller om du vill hata mig, så går det också bra."

I efterordet skriver krönikören och kulturjournalisten Natalia Kazmierska: "Men min Bukowski är ju någon annan. Någon som ägnat så mycket möda åt att dissekera kärleken att jag vill hylla honom som en förstklassig relationsexpert. Någon som så totalt ratat de prydliga normerna genom att öppna famnen för 135-kiloshororna, de förlorade fjollorna och de enögda idioterna."
Medelbetyg: 4,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En Snuskgubbes anteckningar :
2009-06-21 00:36
En novellsamling av Bukowski som blandar och ger lite. Det märks att de olika historierna är skrivna under en lång tid och Bukowski hade inte riktigt hittat sin litterära stil ännu. Han varierar både språkliga stilar innehåll av berättelserna mer än vad man är van vid ifrån den gode Charles.

Vissa av novellerna är mycket intressanta och roliga, andra känns väldigt svaga. Min favoritnovell är nog den som handlar om när han träffade Neil Cassady. (dvs Dean Moriarty i Kerouacs "On the Road")

Novellerna är lättlästa, lättsamma och korta och passar mycket bra att läsa innan man ska sova på kvällar när man är ganska trött men ändå känner för att läsa något.
Betyg 4
2009-11-20 13:32
Efter många år av sökande har jag äntligen hittat en bok i min smak. "En snuskhumers bekännelser" är en bok som gick rakt till mitt hjärta. det stilistiskt säkra språket fick en att känna sig hemma hos Charles Bukowski mitt under en kärleks akt. betyget på denna bok blir därför 5.0.
Betyg 5
2009-11-21 06:49
Vicken kille
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En Snuskgubbes anteckningar
Liknande böcker:
Jeeves klarar skivan
 P. Wodehouse
Golfhistorier
 P. Wodehouse
Noveller
 T. Hadley
Man kan inte hindra et..
 C. Castillon
Vinifiktioner
 B. Danielsson
Vinifiktioner
 B. Danielsson
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld