bokrecensioner boktips

Doft av hämnd

Författare: Mikael Bergstrand
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kultur, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789185771561


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter en sommar fylld av ungdomsrån i Malmö spetsas situationen till på ett dramatiskt sätt. En grupp som kallar sig för Hämnarna planerar och iscensätter flera brutala överfall på kriminella invandrarungdomar. Polisen står handfallen och befolkningen är splittrad.

Journalistvikarien Leyla Abdallah får uppdraget att tillsammans med en annan reporter bevaka den våldsamma utvecklingen för tidningens räkning. Strax dras hon in i ett växelspel som utmanar såväl hennes lojalitet med kollegerna som hennes invandrarbakgrund. När överfallen och gängvåldet trappas upp ytterligare och det första mordet är ett faktum drabbas Leyla av en skrämmande insikt, som hon inte kan dela med någon.

Vem är vän och vem är fiende?

Doft av hämnd är en gastkramande kriminalroman med många bottnar, som kretsar kring de brännheta ämnena ungdomskriminalitet, utanförskap och motsättningar i den delade staden Malmö. Det är också en historia om människans längtan efter att synas och bli bekräftad

Utdrag ur boken:
Leyla visste att Rasol och Zorro inte tillhörde dem som brukade komma i tid till skolan, om de nu överhuvudtaget gick dit, men den här morgonen hade de alltså tagit sig hela vögen från Rosengård till Hermodsdal för att se vad som hade hänt. Hon slutade aldrig att förundras över den kreativitet och förmåga att ta reda på saker som flera kriminellt belastede ungdomar hon träffade visade upp.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doft av hämnd :
2009-05-23 23:03
Detta var en riktig bra historia, fast boken känns mer som en samhällsskildring än kriminalroman. Mycket av boken utspelas på rosengård i Malmö så det är kul då jag känner igen platserna och kan leva mig mer detaljerad i handlingen. Ungdomskriminalitet är ett het ämne och rånen på rosengård har varit mycket omtalad för några år sen så det känns rätt och aktuel att handlingen utspelas där. Bra skrivet, rakt på och utan några långa beskrivningar och högt tempo gör det till en lättläst bok
Betyg 4
2017-02-03 10:52
Många har tröttnat på att unga invandrare rånar och sen släpps fria direkt efter förhör. Det pratas om att något borde göras. Då bildas hämnarna som överfaller unga kriminella invandrare. Men det hela urartar och någon får hjärnskador och ett mord sker med hämnarnas signum. Journalisten Leyla Abdallah intervjuar en del ungdomar och upptäcker att något inte stämmer med hämnarna och att någon vuxen finns med i bakgrunden. Hon upptäcker också att det måste finnas läckor både på redaktionen och hos polisen. Leyla hamnar i en mycket farlig situation i slutet på berättelsen.
Jag tyckte berättelsen var bra och händelserik. Dessutom ett extra plus att den utspelas i Malmö.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doft av hämnd
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai