bokrecensioner boktips

Kvinnorna på 10:e våningen

Författare: Karin Alfredsson
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, psykologi, kultur, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9186067540


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Karin Alfredsson fick för sin första bok Svenska Deckarakademins debutantpris 2006. Nu kommer den andra, efterlängtade boken i serien om läkaren Ellen Elg och den är ännu bättre!
Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu har sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen tar med sig nyfödda barn från sjukhuset och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar. Lieu vet, för hon har spanat.
Det soldaten vet, går inte heller att förklara bort: Den svenske biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Sexuellt och svårt. Soldaten vet vad vissa män kan använda glödlampor och fjärrkontroller till.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen arbetar på ett sjukhus i Hanoi och möter i sitt arbete regelbundet flickprostitution, sexuell misshandel och mycket unga mödrar, vars nyfödda spädbarn oförklarligt försvinner till destruktion. När Ellens vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro...

Karin Alfredssons första bok i serien om Ellen Elg, 80º från Varmvattnet, vann både kritikernas och läsarnas hjärtan. Författaren har bl.a. varit redaktör för Aktuellt, reporter på Aftonbladet, programledare i Kalla Fakta och projektledare för SVT:s morgonprogram. Hon har också arbetat som gästprofessor i journalistik i Umeå och journalistutbildare i flera länder, bl.a. i Vietnam, där den nya boken utspelar sig.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kvinnorna på 10:e våningen :
2009-05-05 20:58
Handlingen är förlagd till Vietnam: Spädbarn försvinner, en ond svensk mördas, prostitution. I denna härva hamna läkaren Ellen. En välskriven bok som rekommenderas. Särskilt gillar jag extramaterialet i slutet av boken.
Betyg 4
2009-08-14 20:23
Bra och spännande bok.
Betyg 4
2009-08-15 18:16
Den här är bra. Jag hörde den som ljudbok. Bra uppläsare.
Betyg 4
2009-12-27 20:39
Ellen Elg befinner sig i Vietnam. Hon arbetar på ett sjukhus i Hanoi där hon möts av flickprostitution, sexuell misshandel och försäljning av spädbarn.
Andra delen i serien om den svenska läkaren Ellen Elg. En spännande och viktig bok.
Betyg 4
2010-03-07 17:17
Boken är benämnd som dokumentärthriller. Dokumentär håller jag med om men knappast thriller. Hursomhelst, så känns boken väldigt viktig - den belyser kvinnors utsatthet i Vietnam. Den är skriven på ett lättläst och lite avskalat, korthugget sätt som tilltalar mig.
Betyg 4
2016-08-21 10:35
Kvinnorna på 10 :e våningen är andra boken i serien läkaren Ellen Elg. Det är en bok som beskriver hur kvinnorna har det i Vietnam, en bok om som tar upp ämnet människohandel, koruption, dubbel moral och vidskepelse som är utbret bland folket i Vietnam.
Att boken bara får 3 i betyg är att den är ytlig, inga kompliserade beskrivningar, det är en bok som bara går ut på att få fram handlingen utan att gräva djupare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kvinnorna på 10:e våningen
Liknande böcker:
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber