bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
80º från Varmvattnet
Den sjätte gudinnan
Klockan 21:37
Pojken i hiss 54
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnorna på 10:e våningen

 
Författare: Karin Alfredsson
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, psykologi, kultur, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9186067540
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Karin Alfredsson fick för sin första bok Svenska Deckarakademins debutantpris 2006. Nu kommer den andra, efterlängtade boken i serien om läkaren Ellen Elg och den är ännu bättre!
Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu har sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen tar med sig nyfödda barn från sjukhuset och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar. Lieu vet, för hon har spanat.
Det soldaten vet, går inte heller att förklara bort: Den svenske biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Sexuellt och svårt. Soldaten vet vad vissa män kan använda glödlampor och fjärrkontroller till.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen arbetar på ett sjukhus i Hanoi och möter i sitt arbete regelbundet flickprostitution, sexuell misshandel och mycket unga mödrar, vars nyfödda spädbarn oförklarligt försvinner till destruktion. När Ellens vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro...

Karin Alfredssons första bok i serien om Ellen Elg, 80º från Varmvattnet, vann både kritikernas och läsarnas hjärtan. Författaren har bl.a. varit redaktör för Aktuellt, reporter på Aftonbladet, programledare i Kalla Fakta och projektledare för SVT:s morgonprogram. Hon har också arbetat som gästprofessor i journalistik i Umeå och journalistutbildare i flera länder, bl.a. i Vietnam, där den nya boken utspelar sig.

Medelbetyg: 3,62 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnorna på 10:e våningen :


maxy 2009-05-05 20:58
Handlingen är förlagd till Vietnam: Spädbarn försvinner, en ond svensk mördas, prostitution. I denna härva hamna läkaren Ellen. En välskriven bok som rekommenderas. Särskilt gillar jag extramaterialet i slutet av boken.
Betyg 4

Tittih 2009-08-14 20:23
Bra och spännande bok.
Betyg 4

helena2 2009-08-15 18:16
Den här är bra. Jag hörde den som ljudbok. Bra uppläsare.
Betyg 4

Phenomena 2009-12-27 20:39
Ellen Elg befinner sig i Vietnam. Hon arbetar på ett sjukhus i Hanoi där hon möts av flickprostitution, sexuell misshandel och försäljning av spädbarn.
Andra delen i serien om den svenska läkaren Ellen Elg. En spännande och viktig bok.
Betyg 4

Rosa 2010-03-07 17:17
Boken är benämnd som dokumentärthriller. Dokumentär håller jag med om men knappast thriller. Hursomhelst, så känns boken väldigt viktig - den belyser kvinnors utsatthet i Vietnam. Den är skriven på ett lättläst och lite avskalat, korthugget sätt som tilltalar mig.
Betyg 4

bonadea 2016-08-21 10:35
Kvinnorna på 10 :e våningen är andra boken i serien läkaren Ellen Elg. Det är en bok som beskriver hur kvinnorna har det i Vietnam, en bok om som tar upp ämnet människohandel, koruption, dubbel moral och vidskepelse som är utbret bland folket i Vietnam.
Att boken bara får 3 i betyg är att den är ytlig, inga kompliserade beskrivningar, det är en bok som bara går ut på att få fram handlingen utan att gräva djupare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnorna på 10:e våningen


  Köp boken som film på cdon: