bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En sorts kärlek
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÄnklingen

 
Författare: Ray Kluun
Genre: Roman
Ämnesord: depression, musik, psykologi, kärlek, sorg
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9146219455
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter hustrun Carmens död spårar Sten ur totalt. Han kastar sig ut i Amsterdams nattliv och festandet blir allt vildare, det är sprit, droger och naturligtvis - kvinnor. Sten känner att det är bättre för dottern att bo med några vänner istället med honom och drar iväg på en vild brud- och knarktripp till Ibiza. Så småningom når han botten och hans vänner lyckas övertala honom att resa bort tillsammans med sin dotter för att få en chans att ta kontroll över sitt - deras!- liv.

Utdrag ur boken:
Jag tror inte att ett dubbelliv någonsin kan leda till djup kärlek. Du är hela tiden upptagen med att dölja vem du verkligen är för den du älskar.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Änklingen :


Isidora 2009-05-02 19:48
Uppföljningen till En sorts kärlek. Den är skriven i samma raka, ärliga, skoningslösa stilen. Sten vildfestar efter Carmens död och går över alla gränser. En dag, efter en fest för mycket, bestämmer han sig för att resa till Australien med sin dotter. Där ska han så småningom börja ett nytt liv.
Boken är gripande och bra, doch inte lika bra som En sorts kärlek. Det är ju också svårt, första boken var outstanding. Carmens underbara personlighet finns inte i Änklingen, men Sten är sig lik. Att han kan sätta ord på sina känslor och handlingar som han gör måste man respektera. Jag sträckläste boken och tyckte om den. En stark trea.
Betyg 3

Tittih 2009-05-09 14:42
Läsvärd uppföljare till "En sorts kärlek".
Betyg 4

tekoppen 2009-09-28 21:11
En helt klart läsvärdbok, men inte lika stark som "en sorts kärlek".
Betyg 4

bonadea 2011-11-06 14:22
Änklingen är en uppföljare på En Sorts Kärlek, i första delen krossas Stens och Carmens bekymmerslösa tillvaro av beskedet att Carmen har cancer och är döende. I början av Änklingen begraver Sten Carmen och hans nya liv som änkling tar start. Det är en tillvaro fylld av sex, droger, orgier allt för att slippa sorgen och fly från sig själv.
Ray Kluum har själv förlorat sin fru i cancer 2001 och efter det skrev han En sorts kärlek.
Betyg 4

animisha 2012-07-19 16:00
Vi tar Psykologiboken för Nybörjare, kapitel 3: Relationer, paragraf 4: Rädsla för kärlek. "Ibland kan man börja knulla runt för att man är rädd för kärlek. Men när man får ett mejl där detta stavas ut, då kan man bryta mönstret öppna sig för kärleken. Och just det, det är också bra om man upptäcker hur fint det är att ta hand om sitt barn."
Enkelt, enkelt.

Kluun skriver en fortsättning på förra boken, och visst vill jag veta "hur det gick sen". Men där förra boken fick sin styrka utav det ohyggliga som höll på att hända, att huvudpersonens kvinna fick bröstcancer och dog, är det väldigt tomt och väldigt tunnt i den här boken.

Och precis när boken skulle kunna få djup, när han väl ska öppna sig för kärleken, ja, då är boken slut. Och de levde levde lyckliga i alla sina dar??? Ja, inte tror jag på det.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Änklingen


  Köp boken som film på cdon: