bokrecensioner boktips

Änklingen

Författare: Ray Kluun
Genre: Roman
Ämnesord: depression, musik, psykologi, kärlek, sorg
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9146219455


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter hustrun Carmens död spårar Sten ur totalt. Han kastar sig ut i Amsterdams nattliv och festandet blir allt vildare, det är sprit, droger och naturligtvis - kvinnor. Sten känner att det är bättre för dottern att bo med några vänner istället med honom och drar iväg på en vild brud- och knarktripp till Ibiza. Så småningom når han botten och hans vänner lyckas övertala honom att resa bort tillsammans med sin dotter för att få en chans att ta kontroll över sitt - deras!- liv.

Utdrag ur boken:
Jag tror inte att ett dubbelliv någonsin kan leda till djup kärlek. Du är hela tiden upptagen med att dölja vem du verkligen är för den du älskar.
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Änklingen :
2009-05-02 19:48
Uppföljningen till En sorts kärlek. Den är skriven i samma raka, ärliga, skoningslösa stilen. Sten vildfestar efter Carmens död och går över alla gränser. En dag, efter en fest för mycket, bestämmer han sig för att resa till Australien med sin dotter. Där ska han så småningom börja ett nytt liv.
Boken är gripande och bra, doch inte lika bra som En sorts kärlek. Det är ju också svårt, första boken var outstanding. Carmens underbara personlighet finns inte i Änklingen, men Sten är sig lik. Att han kan sätta ord på sina känslor och handlingar som han gör måste man respektera. Jag sträckläste boken och tyckte om den. En stark trea.
Betyg 3
2009-05-09 14:42
Läsvärd uppföljare till "En sorts kärlek".
Betyg 4
2009-09-28 21:11
En helt klart läsvärdbok, men inte lika stark som "en sorts kärlek".
Betyg 4
2011-11-06 14:22
Änklingen är en uppföljare på En Sorts Kärlek, i första delen krossas Stens och Carmens bekymmerslösa tillvaro av beskedet att Carmen har cancer och är döende. I början av Änklingen begraver Sten Carmen och hans nya liv som änkling tar start. Det är en tillvaro fylld av sex, droger, orgier allt för att slippa sorgen och fly från sig själv.
Ray Kluum har själv förlorat sin fru i cancer 2001 och efter det skrev han En sorts kärlek.
Betyg 4
2012-07-19 16:00
Vi tar Psykologiboken för Nybörjare, kapitel 3: Relationer, paragraf 4: Rädsla för kärlek. "Ibland kan man börja knulla runt för att man är rädd för kärlek. Men när man får ett mejl där detta stavas ut, då kan man bryta mönstret öppna sig för kärleken. Och just det, det är också bra om man upptäcker hur fint det är att ta hand om sitt barn."
Enkelt, enkelt.

Kluun skriver en fortsättning på förra boken, och visst vill jag veta "hur det gick sen". Men där förra boken fick sin styrka utav det ohyggliga som höll på att hända, att huvudpersonens kvinna fick bröstcancer och dog, är det väldigt tomt och väldigt tunnt i den här boken.

Och precis när boken skulle kunna få djup, när han väl ska öppna sig för kärleken, ja, då är boken slut. Och de levde levde lyckliga i alla sina dar??? Ja, inte tror jag på det.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Änklingen
Liknande böcker:
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Värma händer
 K. Widholm
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft
Samma Författare: