bokrecensioner boktips

Dödliga hemligheter

Författare: Kathy Reichs
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kultur, vetenskap
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789170021015


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sommaren 1982 härjade maskerade milismän i en guatemaltekisk by. Kvinnor våldtogs, barn slaktades. Rättsantropologen Tempe Brennan från Montreal hjälper sina kollegor i Guatemala att identifiera kvarlevorna av tjugotre offer. I Guatemala City gör samtidigt polisen ett makabert fynd. I en septiktank hittar man resterna av en ung kvinnas kropp. Tempe Brennan anar ett samband mellan de två händelserna och mäktiga krafter med förgreningar långt utanför landet låter henne förstå att uppdraget i Guatemala bör avslutas med det snaraste.
Medelbetyg: 1,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödliga hemligheter :
2009-03-30 13:10
det glädjer mig att emellanåt läsa riktigt värdelösa böcker, det här är en bok som faller in under den fliken! skrattretande att författaren i baksidestexten jämförs med patricia cornwell, -ja skrattretande för det går inte att hitta två böcker som är så skilda åt i kvalitet! fanns det lägre betyg än 1 skulle det bli det!
Betyg 1
2010-02-15 06:38
Blev tyvärr riktigt besviken på boken. Det går extremt långsamt framåt, är inte någon spännande story, verkar inte alls passa ihop, lämnar inga ledtrådar för läsaren att försöka pussla med. Dessutom hade jag, som gillar TV-serien Bones, hoppats få läsa om samma sköna Temperance Brennan som i serien, men stöter på en helt annan figur som inte alls är lika roande... En mycket lös tvåa, med snudd på en etta.
Betyg 2
Liknande böcker:
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist