bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
I det sista regnet
 J. Vaidya
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFlickorna från Riyadh

 
Originaltitel: Girls of Riyadh/Banat al-Riyadh
Författare: Rajaa Alsanea
Genre: Roman
Ämnesord: religion, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789170016080
 
Romantik:  9
Lärorik:  5
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Förbjuden kärlek och passion trotsar sträng saudisk tradition!

Varje vecka efter fredagsbönen, cirkulerar ett e-brev mellan en grupp prenumeranter i ett omfattande onlinenätverk. Genom detta brev får vi under ett år följa fyra universitetsstuderande ur Riyadhs övre samhällsskikt: Gamra, Michelle, Sadim och Lamis. Det blir en avslöjande inblick i deras liv. De är uppslukade av Sex and the city, att dejta och att smyga bakom föräldrarnas ryggar i ett samhälle präglat av stränga kulturella traditioner. Möt fyra unga kvinnor vars moderna livsstil skapar förvecklingar men också inspirerar dem till självständighet. Eviga kulturella konflikter understryker svårigheterna att vara en ung, modern och välutbildad kvinna på 2000-talet i en värld så djupt rotad i ett ålderdomligt sätt att leva.

Med denna roman har Rajaa Alsanea skakat om en hel värld, och hennes röst har inspirerat många andra arabiska kvinnor att berätta historien om sina liv.Utdrag ur boken:
Men hon visste också att den sanna kärleken saknade andningshål i detta land. Alla förhållanden, oavsett hur oskyldiga de var, möttes med förkastelser och förtryck som lätt fick de inblandade att begå en mängd misstag.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Flickorna från Riyadh :


bonadea 2009-02-24 22:12
Denna roman har kallats en arabisk Sex and the city, handlar om fyra unga kvinnors liv i Saudiarabien, boken blev en skandal samtidigt som den blev en bästsäljare. Jag själv tycker det e jätte intressant att få en inblick i hur unga kvinnors liv ser ut i det land som präglas av stränga kulturella traditioner. Jag förstår oxå varför denna bok har blivit så omskriven eftersom den verkligen tar upp det förbjudna ämnet kärleken. Boken e rapp skriven i form av mejl fast det känns bara i början av varje kapitel sen tänker man inte på det, det som är synd att boken har tappat mycket av sin charm då den översattes till svenska, på arabiska och engelska ska den innehålla många komiska stavningar av dialekt har helt försvunnit i översättningen. Men det är fortfarande en toppen charmig bok att läsa, den får en mycket stark trea i betyg av mig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Flickorna från Riyadh


  Köp boken som film på cdon: