bokrecensioner boktips

Yttersta domen

Originaltitel: Death in Holy Orders
Författare: P.D. James
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9146181695


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en ödslig del av den engelska Nordsjökusten ligger prästseminariet St. Anselm, en avskild och till synes fridfull värld. Här tillbringade Adam Dalgleish ett par lyckliga sommarlov som pojke, och hit återvänder han nu för att göra en informell undersökning av ett dödsfall. En av studenterna har hittats död på stranden. Var det en olyckshändelse, självmord - eller mord? Dalgliesh hinner knappt börja sina efterforskningar förrän det inträffar ett nytt dödsfall, denna gång ett uppenbart mord. Prästseminariet visar sig dölja gåtfulla händelser i det förflutna, hemlighållna förbindelser och gripande livsöden.
Yttersta domen är en deckare av klassiskt engelskt snitt av en av vår tids främsta deckarförfattare.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Yttersta domen :
2009-02-01 11:45
Det är här på prästseminariet St Anselm vid den blåsiga engelska Nordsjökusten som Adam Dalgliesh och Emma möts för första gången. Emmas betydelse känner vi till som har läst ”I mördarens rum” och ”Fyren”. En trivseldeckare i mycket engelsk miljö.
Betyg 3
2013-08-05 21:29
Inget för den som gillar actiondeckare a la Stieg Larsson. Här är det betydligt mer omständligt, tyngdpunkten mer lagd på beskrivningar av byggnader, föremål etc. Hade svårt att ta mig igenom boken faktiskt. Ingen av de bättre av PD James. Mycket engelskt, med en högtidlig dialog som inte känns naturlig. Typiskt för en del brittiska deckarförfattare.
Betyg 2
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Du måste dö
 P. James
Ornömordet
 L. Björnlund
Koka björn
 M. Niemi
När regnen upphör
 D. Öhrlund
Vägen genom skogen
 C. Dexter
Morden i Vaxholm
 M. Franzén