bokrecensioner boktips

I mördarens rum

Författare: P.D. James
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9146203834


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De tre ägarna till Dupaynemuseet i London, specialiserat på mellankrigstiden, måste enligt stadgarna vara överens om alla viktiga beslut. När hyreskontraktet ska förnyas blossar frågan om museets framtid upp och ägarna är inte ense.

När en av ägarna hittas innebränd i sin bil kallas Adam Dalgliesh in för att utreda fallet som visar sig vara mer känsligt än man först trott. Det dröjer inte länge förrän ännu ett mord i museet uppdagas - och liksom det första dödsfallet har det obehagliga likheter med några av de mord som förevisas i museets märkliga Mordrum. För Dalgliesh kompliceras utredningen av hans relation till Emma Lavenham - ju närmare han rör sig mördaren, desto längre kommer han ifrån kvinnan han älskar.

P. D. James fyrtioåriga författarskap har befäst hennes ställning som den kanske främsta av de engelska deckarförfattarna. Mest älskad har hon blivit för sina kriminalromaner med den originelle, poetiske polisintendenten vid Scotland Yard - Adam Dalgliesh. De många filmatiseringarna av hennes böcker har också bidragit stort till hennes popularitet. Nu är hon tillbaka med en ny Dalglieshdeckare, av klassiskt engelskt snitt. Senast var hon aktuell med Den yttersta domen, som kom ut i Sverige 2001.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I mördarens rum :
2004-09-02 09:47
P. D. James har, som vanligt, en ypperligt personbeskrivning o en fantastisk miljöskidring. Boken är spännande, men har kanske inte samma "spets" som vanligt. Emellanåt blir handlingen lite för långsam.
Betyg 4
2004-09-26 16:14
Detta är en pusseldeckare enligt kokboksrecept. Lite tam tycker jag, inte så speciellt spännande och definitivt inget man minns någon längre tid. Det finns betydligt bättre böcker i denna genre, personligen föredrar jag tex Elizabeth George.
Betyg 2
2008-09-13 12:36
Hörde den som talbok och det tog ganska lång tid innan det hände något men jag är å andra sidan inte van att lyssna på talböcker, det hade nog inte känts så långt om jag läst boken själv. Men boken var bra och Thomas Bolme var bra som uppläsare
Betyg 4
2015-08-26 08:29
En deckare med många olika personligheter. Syskonen som äger Dypaynemuséet beskrivs som ovanligt långa men där slutar likheterna. När en av dem mördas så finns bara en liten skara misstänkta och alla arbetar på muséet.
Att mördaren eftersträvar att morden, för det blir fler, ska efterlikna tidigare ouppklarade mord gör berättelsen intressant. Alla finns representerade i mordrummet på muséet.
Det finns mycket annat under ytan. Sex, ungdomsproblem, sjukdom som tränger upp bland de inblandade. Även Adam Dalgliesh har bekymmer med sin kärlek Emma på grund av sitt arbete som vållar förhinder att hålla avtalade tider. En avkopplande deckare där jag inte lyckades klura ut vem mördaren var i förtid.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I mördarens rum
Liknande böcker:
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
I enslig gård
 M. Jeffmar
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt