bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Döden går Ronden
Fyren
Mord i sinnet
Patienten
Yttersta domen
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI mördarens rum

 
Författare: P.D. James
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9146203834
 
Spänning:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


De tre ägarna till Dupaynemuseet i London, specialiserat på mellankrigstiden, måste enligt stadgarna vara överens om alla viktiga beslut. När hyreskontraktet ska förnyas blossar frågan om museets framtid upp och ägarna är inte ense.

När en av ägarna hittas innebränd i sin bil kallas Adam Dalgliesh in för att utreda fallet som visar sig vara mer känsligt än man först trott. Det dröjer inte länge förrän ännu ett mord i museet uppdagas - och liksom det första dödsfallet har det obehagliga likheter med några av de mord som förevisas i museets märkliga Mordrum. För Dalgliesh kompliceras utredningen av hans relation till Emma Lavenham - ju närmare han rör sig mördaren, desto längre kommer han ifrån kvinnan han älskar.

P. D. James fyrtioåriga författarskap har befäst hennes ställning som den kanske främsta av de engelska deckarförfattarna. Mest älskad har hon blivit för sina kriminalromaner med den originelle, poetiske polisintendenten vid Scotland Yard - Adam Dalgliesh. De många filmatiseringarna av hennes böcker har också bidragit stort till hennes popularitet. Nu är hon tillbaka med en ny Dalglieshdeckare, av klassiskt engelskt snitt. Senast var hon aktuell med Den yttersta domen, som kom ut i Sverige 2001.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I mördarens rum :


poby 2004-09-02 09:47
P. D. James har, som vanligt, en ypperligt personbeskrivning o en fantastisk miljöskidring. Boken är spännande, men har kanske inte samma "spets" som vanligt. Emellanåt blir handlingen lite för långsam.
Betyg 4

Martin 2004-09-26 16:14
Detta är en pusseldeckare enligt kokboksrecept. Lite tam tycker jag, inte så speciellt spännande och definitivt inget man minns någon längre tid. Det finns betydligt bättre böcker i denna genre, personligen föredrar jag tex Elizabeth George.
Betyg 2

mariemarran 2008-09-13 12:36
Hörde den som talbok och det tog ganska lång tid innan det hände något men jag är å andra sidan inte van att lyssna på talböcker, det hade nog inte känts så långt om jag läst boken själv. Men boken var bra och Thomas Bolme var bra som uppläsare
Betyg 4

gun 2015-08-26 08:29
En deckare med många olika personligheter. Syskonen som äger Dypaynemuséet beskrivs som ovanligt långa men där slutar likheterna. När en av dem mördas så finns bara en liten skara misstänkta och alla arbetar på muséet.
Att mördaren eftersträvar att morden, för det blir fler, ska efterlikna tidigare ouppklarade mord gör berättelsen intressant. Alla finns representerade i mordrummet på muséet.
Det finns mycket annat under ytan. Sex, ungdomsproblem, sjukdom som tränger upp bland de inblandade. Även Adam Dalgliesh har bekymmer med sin kärlek Emma på grund av sitt arbete som vållar förhinder att hålla avtalade tider. En avkopplande deckare där jag inte lyckades klura ut vem mördaren var i förtid.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I mördarens rum


  Köp boken som film på cdon: