bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Absurdistan
Den ryske debutantens..
Super Sad True Love Story
Liknande böcker:
I det sista regnet
 J. Vaidya
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Booze
 B. Danielsson
Miraklernas tid
 E. Seeberg
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
Köttets tid
 L. Wolff

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen ryska debutantens handbok

 
Originaltitel: The Russian Debutante s Handbook
Författare: Gary Shteyngart
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kultur
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9789127108714
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


William Girshkin är en rysk invandrare i New York med ett trist byråkratjobb på en immigrantbyrå och en stor flickvän som försörjer sig i S&M-branschen. Hans pappa är läkare och specialiserad på försäkringsbedrägeri och modern är en hårdför finanskvinna.

Situationen ser lite mörk ut för Girshkin till en början, men så träffar han den finpseudointellektuelle Fran och blir hennes pojkvän och husdjur. Frans föräldrar och vänner älskar den exotiske ryske juden och Girshkin, som inte vill annat än att bli accepterad och älskad, stormtrivs. Men lugnet kommer inte att bestå. I samband med ett extraknäck blir Girshkin utsatt för närmanden från gangstern Jordi och när han flyr drar han automatiskt på sig en dödsdom. Ingen ska kunna få reda på att Jordi är homosexuell.

Genom att lura en galen bekant vid namn Rybakov (vars närmaste vän är en fläkt) att han ordnat ett medborgarskap till honom lyckas Girshkin utverka en flyktväg till Prava (läs Prag) och Rybakovs son # Groundhog. Uppmuntrad av Groundhog, en mordisk och nöjeslysten gangster, börjar Vladimir infiltrera den pretentiösa amerikanska kolonin i staden. Som en mänsklig kameleont diktar och bedriver han pyramidskojeri om vartannat samtidigt som han försöker förstå vem han egentligen är.


Utdrag ur boken:
Jag är psykotisk, Sa Rybakov.
Hans enorma ögonbryn ryckte bekräftande och han log med falsk blygsamhet, likt en pojke som tar med sig sin far astronauten till skolans yrkesvalsdag.
Psykotisk! sa Vladimir. Han försökte ge ett uppmuntrande intryck. Det var inte ovanligt för de galna ryssarna att ge honom sin diagnos på direkten; för vissa av dem var det nästan som ett yrke eller ett kall.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den ryska debutantens handbok :


bonadea 2009-01-21 16:03
Detta var en annorlunda bok men inte mindre bra för det. Huvudpersonen är en 26 årig rysk invandrare i New york Vladimir Girshkin. I början av historien så är han en sorlig figur utan något som helst självförtroende och en tendens att ställa till det för sig. Några omständigheter gör att han blir tvungen att fly till Prava och där börjar han jobba för maffian, han rör verkligen om i grytan bland de hårda grabbarna. Boken är inte så jätte lättläst därför är det inget man sträckläser, men vilka unika karaktärer man får lära känna, språket är så satirisk. En bok att rekomendera men inte till någon som bara vill ha en lättsam historia som går snabbt att läsa
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den ryska debutantens handbok


  Köp boken som film på cdon: