bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kärlekshunden
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Frank
 U. Persson-Nyberg
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Huset vid Peachtree Road
 A. Rivers Siddons
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAldrig som hon

 
Författare: Lotta Thorsén
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, utanförskap
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9137132741
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Ester får sitt första barn och möter hennes svarta blick en kylig oktobernatt tänker hon: "Aldrig, aldrig som hon, aldrig som mamma, det lovar jag dig, bara inte det. Alltid en blick som är öppen, alltid en famn som finns för dig." I den stunden vet Ester att livet aldrig kommer att bli som förr.

Ändå fortsätter hon att spela ett spel och låta livet göra henne illa. Hon som egentligen skulle ha blivit ett missfall men fastnade i mammas mage - olydig och fel redan från början. Starkt präglad av uppväxten i en mycket trasig miljö har Ester svårt att tro att hon duger. Fastän hon nu har de underbaraste barnen i världen orkar hon inte leva längre, hon vet att alla kommer att få det bättre om hon inte finns. Eller är det verkligen så?

Aldrig som hon är en oerhört stark och berörande roman med självbiografiska inslag om en flicka som alltid är rädd men också mycket modig. Så småningom får hon hjälp att hitta fram till det som kanske är hon själv.

Lotta Thorsén är journalist och bosatt i Örebro. Aldrig som hon är hennes debutroman, men hon har tidigare publicerat tre lättlästa böcker.


Medelbetyg: 5 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Aldrig som hon :


Nessa 2009-01-14 21:10
Det här är en bok som berör. Jag blev helt tagen av den. Det gör ont att läsa den ibland, men det är en berättelse som förtjänar att bli läst och få komma fram i ljuset. Den är utelämnande och hemsk, men ändå finns glimtar av glädje och hopp. Läs den!
Betyg 5

kristina_s 2009-05-26 13:56
ALDRIG SOM HON av Lotta Thorsén

Jag har inte så mycket fakta om författaren. Lotta är journalist och författare. ”Aldrig som hon” är hennes debutroman. En stark roman med självbiografiska inslag. Lotta lever med sin familj i Örebro.
Hon har förut skrivit två Lättlästa böcker.

Boken är tragisk. Den handlar om Ester som lever med sin mamma och fyra syskon. Men mamman kan knappt ta hand om sig själv och då heller inte sina barn. Boken bygger helt på Esters tankar och de andra syskonen har ingen större del i handlingen. När Ester bara tre år gammal får ta hand om sin mamma, göra kaffe, kamma hennes hår, ja i stort sätt ta hand om det mesta.

Mamman själv dricker kaffe och röker som en borstbindare. Hon byter karlar hela tiden. De män hon väljer är inte lämpliga att ta hand om en familj. En del av männen som gärna gav sig på barn har satt djupa spår på Ester.

När det långt senare är dags för Ester att bli mamma är hon full av ångest. Hur ska hon klara av att bli mamma? Hon har ju inga preferenser.

Hur livet utvecklar sig för Ester får ni ta reda på själva genom att läsa denna mycket tragiska men läsvärda bok.

Jag tyckte att Lottas lättskrivna språk gjorde boken sin rätt. Även om handlingen gjorde att man fick rysningar och tårar så kunde man inte lägga den ifrån sig. Jag tycker att det är en bok som bör läsa av många. Den är så givande.
Betyg 5

siry 2009-09-11 14:00
Jag har läst boken sedan den kom som pocket. Den handlar om flickan Ester. Hennes mamma säger att hon skulle ha blivit ett missfall. Mamman har inget tålamod för sina barn, utan röker och drar hem massa män. Några av männen förgriper sig på Ester.

Man får också följa Ester som vuxen, när hon blir mamma och panikslagen lovar att aldrig aldrig bli som sin egen mamma. Men hennes uppväxt har påverkat henne, hon har ångest och tycker inte att hon förtjänar att leva.

Man får följa med på en smärtsam resa in i terapins värld. Där får man en inblick i hur det är att arbeta med svåra upplevelser och trots att boken är mörk och sorglig finns det ljus i läkandet. Att det går att må bättre igen om man får hjälp.
Det är inte så att såren försvinner, men att det går att lära sig leva och kanske till och med känna sig glad igen.

Det här är en bok för alla som är intresserade av det som ligget lite djupare i människor, det som gömmer sig i själen hos många. Jag tror att flera har upplevt liknande historier.

Det är med tacksamhet jag tar del av hennes historia. Och jag är tacksam att hon vågar dela med sig.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Aldrig som hon


  Köp boken som film på cdon: