bokrecensioner boktips

Den sista vintern

Författare: Åke Edwardson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789187693267


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är december i Göteborg, en fruktansvärt vacker december i början av en fruktansvärt vacker vinter. En polispatrull kallas i den tidiga morgonen till en våning i Vasastan efter ett larm. De finner en man i svår chock. Hans sambo ligger död i dubbelsängen. Sannolikt är det han som gjort det.

Inom några dagar sker ett identiskt mord: en polispatrull i den tidiga morgonen, en kvävd kvinna, hennes man bredvid, en vacker våning i Vasastan. Mot sitt nekande grips också den här mannen. Nu handlar det bara om att förhöra fram sanningen.
Men en ung polisassistent har sett något i de båda lägenheterna som inte släpper hennes tankar.
Någonting som inte stämmer.
Någonting som komplicerar den i förstone svartvita bilden av offer och gärningsmän. Hon går tillbaka, in i den livsfarliga mardrömmen.

Erik Winter arbetar här med sitt sista fall. Och på nytt konfronteras han med människors mörkaste hemligheter. Ingenting är vad det synes vara.
Han försöker som alltid förstå meningen med livet, men tvingas som vanligt att först försöka förstå meningen med döden.
Den är alltid närvarande, och här, denna sista vinter, närmare honom än någonsin tidigare. Ett manslik flyter in på hans egen strand medan han kastar smörgås med sin lilla dotter. Det finns inte längre någonstans att fly.

Åke Edwardson är unik bland dagens svenska kriminalförfattare. Spänningen i hans romaner rör sig lika mycket i språket som i händelseförloppet. Han har fascinerat både den stora publiken och de kräsna kritikerna med sin exakta dialog, stilistiska skärpa och den brutala skönheten i miljöskildingen.
Nu tackar Erik Winter för sig. En epok är slut.

Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista vintern :
2008-12-09 14:20
lite besviken blir jag, edwardson brukar hålla högre klass än så här. men dock är det trevligt att hänga med alla karaktärerna som man lärt känna vd det här laget. och jo, jag kommer sakna erik winter.
Betyg 3
2011-01-17 18:28
Erik Winters sista fall är den första bok jag läser av Åke Edwardson.
Det är en polisroman från Göteborg, som utspelar sig kring jul och nyår och där läsaren får veta mycket polisernas privata liv.
Två liknande dödsfall sker i Vasastan i Göteborg. I samband med detta finns det många oförklarliga händelser, men Erik Winter och hans kolleger är bra på att hitta spår och följa upp dem. Edvardsson beskriver miljön bra liksom tankar och känslor personerna har.
Jag kan tänka mig att läsa fler böcker av Åke Edvardsson.
Betyg 3
2019-10-05 08:57
Har lite svårt för författarens ordflöde. Annars är det en ganska infernalisk historia som berättas. Man vill definitivt läsa den till slut.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista vintern
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind