bokrecensioner boktips

Himlen är en plats på jorden

Författare: Åke Edwardson
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789113019741


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre närpolisdistrikt i Göteborg får in anmälningar om att små barn blivit kontaktade och fått godis av en okänd person. Inga brott har begåtts så anmälningarna läggs åt sidan, ända tills en fyraårig pojke förs bort från en lekplats och återfinns skadad. Erik Winter sätter igång det komplicerade arbetet att försöka få fram trovärdiga uppgifter från små barn och desperata föräldrar. Han vet att tiden är knapp om han ska förhindra en fasansfull katastrof.


Utdrag ur boken:
Ett av barnen hoppade från klätterställningen ner i sandlådan och han skrattade, plötsligt, kort. Det såg roligt ut. Han ville också hoppa så men då skulle han behöva stiga ur bilen och gå runt staketet och in genom grinden och klättra upp på ställningen som var röd och gul.
Medelbetyg: 3,7 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Himlen är en plats på jorden :
2004-06-17 13:54
Det här var det första boken av Åke Edwardsson jag läste, och den fick verkligen upp min ögon för hans böcker. Det är en otroligt bra och spännade bok, som man inte kan lägga ifrån sig förrän den är utläst. Det är intressant att man får följa Erik Winters privatliv också, det ger ett stort plus. Eftersom boken utspelar sig i Göteborg känner man igen platserna, det tycker jag är kul.
Betyg 4
2004-07-06 15:52
en regelrätt 3:a! en bra story och stundvis mycket spännadne. men. jaa, ett men, lite för otrolig... utan att avslöja för mycket.
Betyg 3
2004-11-14 20:01
Min första Winterbok, extremt bra enligt mig. Miljöbeskrivningarna och personbeskrivningarna känns oerhört trovärdiga. Har gjort att jag nu läst samtliga böcker om Winter. Extra kul är att de utspelar sig i Göteborg och att detaljrikedomen på miljön i Göteborg är hög.
Betyg 5
2007-05-20 15:42
Jag har läst andra böcker utav denna författaren, och jag ska börja läsa denna boken sedan. Tycker den verkar spännande och väldigt bra. Som alla andra böcker jag läst.
Speciellt eftersom man är en Göteborgare! :)
Betyg 4
2007-12-28 13:59
Gillar hans böcker!
Betyg 3
2010-05-29 19:31
Edwardson går från klarhet till klarhet för mig. Hittills har han haft en uppåtgående formkurva i alla fem böckerna för mig. Jag gillar hans sätt att skriva på något sätt även om det tar tid att komma in i hans språk. Det känns som om han ser språket mer som en konstart än många andra författare och det passar mig väldigt bra. Slutet drar ner betyget!
Betyg 4
2014-02-05 08:33
Även denna En bra Winter bok jag läser dom lite huller om buller så hans personliga liv blir lite konstigt. men lite mätt på Winter nu !
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Himlen är en plats på jorden
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose