bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Mörkrets flod
River of Darkness
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlodröd våg

 
Författare: Rennie Airth
Genre: Deckare
ISBN: 9189380843
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter flera år i Scotland Yards tjänst har kriminalkommissarie John Madden beslutat sig för att dra sig tillbaka. Tillsammans med sin hustru Helen och deras två barn lever han ett stillsamt liv på landet i det fridfulla Surrey. Men minnena från hans svåraste fall sommaren 1921 då en psykopatisk krigsveteran satte skräck i en hel landsända gör sig fortfarande påminda då och då.
När den tolvåriga Alice Bridge försvinner och en omfattande skallgångskedja sätts igång för att hitta henne blir Madden den som bokstavligen snubblar över hennes svårt sargade lik. Och när ytterligare en mördad flicka återfinns kort därefter kan han inte låta bli att delta i jakten på den skyldige.
En luffare har befunnit sig i närheten av de båda mordplatserna men när polisen söker upp honom har han försvunnit och ingen av hans vänner vet vart han har tagit vägen. Frågan är bara om han har någon delaktighet i morden eller har han kanske blivit vittne till något och måste tystas?
Det visar sig snart att en tredje flicka i ungefär samma ålder blev bragt om livet på liknande sätt några år tidigare. Genom sina erfarenheter inser Madden att någonting inte stämmer - en seriemördare väntar aldrig flera år på att slå till igen. Så antingen har gärningsmannen suttit i fängelse för något annat brott under tiden eller har han befunnit sig i ett annat land. Ledtrådarna är till en början nästan obefintliga men till slut lyckas man hitta en gemensam nämnare: en utländsk bil som har setts i närheten av de olika brotten. Spåren leder så småningom till Tyskland och till en viss Emil Wahl. Wahl har varit aktiv inom underrättelsetjänsten och visar sig ha en minst sagt suspekt bakgrund. En bakgrund som bägge länderna gör allt för att mörklägga. Att konfronteras med myndigheterna i ett land där nazismen förbereder sig att ta makten är inte det lättaste, men det gäller att slå till fort - mördaren kommer inte att vänta länge på

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Blodröd våg :


mariemarran 2008-09-13 13:15
Bra bok, man kan kalla den tidlös, Man tänker inte på att det inte finns mobiltelefoner eller att polisen många gånger tar sig fram på cykel.

Minst lika bra som den första boken, hoppas han kommer med en ny snart. helt klart en deckarförfattare att rekommendera
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Blodröd våg


  Köp boken som film på cdon: