bokrecensioner boktips

Blodröd våg

Författare: Rennie Airth
Genre: Deckare
ISBN: 9189380843


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter flera år i Scotland Yards tjänst har kriminalkommissarie John Madden beslutat sig för att dra sig tillbaka. Tillsammans med sin hustru Helen och deras två barn lever han ett stillsamt liv på landet i det fridfulla Surrey. Men minnena från hans svåraste fall sommaren 1921 då en psykopatisk krigsveteran satte skräck i en hel landsända gör sig fortfarande påminda då och då.
När den tolvåriga Alice Bridge försvinner och en omfattande skallgångskedja sätts igång för att hitta henne blir Madden den som bokstavligen snubblar över hennes svårt sargade lik. Och när ytterligare en mördad flicka återfinns kort därefter kan han inte låta bli att delta i jakten på den skyldige.
En luffare har befunnit sig i närheten av de båda mordplatserna men när polisen söker upp honom har han försvunnit och ingen av hans vänner vet vart han har tagit vägen. Frågan är bara om han har någon delaktighet i morden eller har han kanske blivit vittne till något och måste tystas?
Det visar sig snart att en tredje flicka i ungefär samma ålder blev bragt om livet på liknande sätt några år tidigare. Genom sina erfarenheter inser Madden att någonting inte stämmer - en seriemördare väntar aldrig flera år på att slå till igen. Så antingen har gärningsmannen suttit i fängelse för något annat brott under tiden eller har han befunnit sig i ett annat land. Ledtrådarna är till en början nästan obefintliga men till slut lyckas man hitta en gemensam nämnare: en utländsk bil som har setts i närheten av de olika brotten. Spåren leder så småningom till Tyskland och till en viss Emil Wahl. Wahl har varit aktiv inom underrättelsetjänsten och visar sig ha en minst sagt suspekt bakgrund. En bakgrund som bägge länderna gör allt för att mörklägga. Att konfronteras med myndigheterna i ett land där nazismen förbereder sig att ta makten är inte det lättaste, men det gäller att slå till fort - mördaren kommer inte att vänta länge på
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blodröd våg :
2008-09-13 13:15
Bra bok, man kan kalla den tidlös, Man tänker inte på att det inte finns mobiltelefoner eller att polisen många gånger tar sig fram på cykel.

Minst lika bra som den första boken, hoppas han kommer med en ny snart. helt klart en deckarförfattare att rekommendera
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blodröd våg
Liknande böcker:
I vallmons tid
 I. Oker-Blom
En familjetragedi
 M. Edvardsson
Perry Mason och fallet..
 E. Stanley Gardner
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödligt giftig
 M. Edling
Kvinnan i hytt 10
 R. Ware
Som vi lekte
 N. Schulman
Mord i arv
 M. Erskine
Oskuld och oleander
 K. Bergman
Samma Författare: