bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodröd våg
River of Darkness
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMörkrets flod

 
Författare: Rennie Airth
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, spänning
ISBN: 9189380134
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Året är 1921, den skönaste sommaren sedan kriget. John Madden vid Scotland Yard tillkallas av polisen i Guildford för att utreda de brutala morden på överste Fletcher och hans familj och tjänstefolk i Surrey. Den enda som överlevt är femåriga Sophy, men hon är så chockad att hon inte kan frågas ut och tas som hand av familjens läkare, Helen Blackwell. Lokalpolisen vill rubricera morden som inbrottsförsök, men Madden - som själv blivit vittne till många vansinnesdåd under kriget - är övertygad om att de begåtts av en psykopatisk krigsveteran som inte tvekar att slå till igen och det snart.

En annorlunda polisroman som håller läsaren trollbunden. Storyn är andlöst spännande och John Madden en person som man vill träffa igen mycket snart.Utdrag ur boken:
John kommer till Surrey en förmiddag i början av en ny vecka


Medelbetyg: 4 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mörkrets flod :


jema 2003-12-14 12:55
Jag blir så glad när jag hittar en "ny" författare och nu hoppas jag bara att hans andra roman också blir översatt och utgiven på svenska. Det här är en deckare som utspelar sig på 1920-talet och tidsskildringen bidrar otroligt mycket till läsglädjen för mig. Men det viktigaste är förståss att den är riktigt spännande!
Betyg 4

inca 2003-12-29 08:29
Absolut läsvärd, spännande med en deckare som inte utspelar sig i nutid. Den var riktigt bra.
Betyg 4

Born75 2005-05-10 12:56
Bokförlaget Minotaur i Malmö har rykte om sig att alltid hitta bra engelska kriminalromaner att översätta. Mörkrets flod är inget undantag från den regeln. Året är 1921 och John Madden vid Scotland Yard kallas till Guildford för att utreda ett bestialiskt knivmord på överste Fletcher och hans familj. Lokalpolisen vill rubricera mordet som inbrottsförsök, men Madden som under första världskriget sett följderna av många vansinnesdåd under kriget har en annan teori..

Historiskt korrekt och med ett flödande okomplicerat språk blir denna kriminalroman riktigt spännande och intressant. Den tenderar dock på sina ställen bli för engelsk och mossig, men denna lilla detalj skall inte hindra er från att läsa Rennie Airths mörkrets flod.
Betyg 4

poby 2005-09-13 21:35
Handlingen tilldrar sig på den engelska landsbygden, strax efter första världskriget. Oförklarliga o brutala mord inträffar. Inspektor Madden får hand om fallet. Detta är en deckare som visar den mörkaste sidan av människan. Mördaren är en psykopat, utan ett spår av mänsklighet. Boken är spännande o lättläst. Ibland blir det kanske lite för mycket av polistitlar, som gör läsningen lite förvirrande.
Betyg 4

mariemarran 2008-09-13 13:12
Bra bok, man kan kalla den tidlös, Man tänker inte på att det inte finns mobiltelefoner eller att polisen många gånger tar sig fram på cykel. Helt klart en författare värd att läsa igen

Betyg 4

Lamj 2009-06-12 22:10
Mysig med språkstil helt i tidsandan när historien utspelar sej. Mycke fängslande intrig. En bok man vill ha oläst när man läst ut den.
Betyg 4

helix 2010-12-22 12:00
En stabil kriminalhistoria. Twisten i denna roman är att den utspelar sig strax efter första världskriget, och författaren lyckas fånga stämningen. Det känns som vi är nästan hundra år tillbaka i tiden. Jag kan riktigt höra de dammtorra engelska herrarna stå där i solen på landsbygden och humma sig fram till vad det nu är vad de ska säga.
Och spänningen duger. "Mörkrets flod" är tillräckligt skickligt skriven för att vara en avkopplande läsning.
Betyg 3

okidoki 2011-02-16 15:27
Den har allt. Tidsstämning. Engelsk landsbygd. En gåtfull kriminalare. En kärlekshistoria. Flera mordfall. Och den är spännande från början till slut.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mörkrets flod


  Köp boken som film på cdon: