bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Queenie
 C. Carty-Williams
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRhett Butlers berättelse

 
Originaltitel: Rhett Butler's people
Författare: Donald McCaig
Genre: Roman
Ämnesord: krig, historia, kärlek
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9113018736
 
Spänning:  3
Romantik:  8
Humor:  2
Lärorik:  3
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Genom Rhett Butlers ögon möter vi de människor som formade hans personlighet, och som gjorde honom till den oförglömliga karaktär vi minns från Margaret Mitchells klassiker från 1936.

Här finns Langston Butler, hans orubblige far, Rosemary, den ståndaktiga systern, Tunis Bonneau, bästa vän och före detta slav, och Belle Watling, som var den kvinna som först vann hans hjärta, innan en viss Scarlett O'Hara dök upp i hans liv. Det var en ödesdiger dag, på randen till inbördeskrig, som kom att förändra deras liv och värld för alltid.

Scarlett O'Hara och Rhett Butler - de var mer lika än de någonsin kunde erkänna, och kanske mer förälskade än de någonsin förstod?

Denna magiska historia tar ny fart när gamla sanningar ges oväntade svar, nya hemligheter avslöjas och den eviga kärleken får en fortsättning.

Utdrag ur boken:
"Enligt min erfarenhet skiljer de sig från varandra lika mycket som en ros från en petunia, en morganhäst från en Standardbred. Varje kvinna är helt unik."
"Är varje kvinna värd att älska?"
"Jag tror inte vi har något val i den frågan. Vi väljer inte vem vi älskar. Kärleken väljer oss."


Medelbetyg: 4,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rhett Butlers berättelse :


Pink88 2008-09-03 17:43
Den här fortsättningen på "Borta med vinden" slår "Scarlett" med hästlängder! På samma sätt som Margaret Mitchell avslutade boken, fortsätter McCaig, men denna gång från Rhetts perspektiv. Får en klar 5 av mig, eftersom den innehåller allt en roman bör innehålla - glädje, sorg och lycka i en salig blandning!
Betyg 5

faffe 2008-10-30 17:41
jag har precis läst boken och den är super bra! jag älskar den! ibland var den lite jobbig (men jag e ju bara 14 år så ;) ) men.. ja jag vet inte vad jag ska säga... så himla bra. eb klar femma! läs den alla ni som inte gjort det, det är en bok jag mer än gärna läser fler gånger!
Betyg 5

bonadea 2011-10-12 09:40
En helt underbar bra bok, Borta med vinden har varit min älsklings bok sedan tidig tonår, när sedan Scarlett gavs ut på 90 talet var min lycka stor, och nu Rhett Butlers Berättelse är i klass med de två först nämna böckerna. Det finns så många karaktärer i böckerna som är intressanta och viktiga men som inte har fått någon större plats i böckerna men Donald McCaig ger de liv igen och vi får ta del av deras livsöden. Belle Watling, bordell mamman som Rhett aldrig sa ett ont ord om, nu får vi veta deras gemensamma historia, Rosemary Rhetts älskande lilla syster och hennes olyckliga äktenskap med Rhetts vän John. Självklart får vi möta den oförglömliga Scarlett O `Haro igen och få ta del av deras romans med Rhetts ord denna gången.
Rhetts roll i Borta med vinden var höjd i dunkel, vi visste bara det som Scarlett och de andra Atlanta invånarna visste om Rhett, vilket inte var mycket utan bestog av rykten och skvaller. Men i Rhett Butlers Berättelse får vi ta del i hela hans historia, från han var en ung pojke till att han blir arvlös av sin far och hur han sedan skapar sin förmögenhet under kriget.
Detta är en oförglömlig roman som jag har väntat väldigt länge på.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rhett Butlers berättelse


  Köp boken som film på cdon: