bokrecensioner boktips

Harem

Författare: Barbara Nadel
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, religion, historia, kärlek, kultur, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9197545880


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en cistern djupt under Istanbuls gator finner man kroppen efter en ung flicka klädd i en ottomansk haremsdräkt. För den färgstarke kommissarie İkmen blir detta ett av hans mest tragiska fall - flickan var en nära vän till hans egen dotter.
 Med löftet till flickans mor om rättvisa ¿fortfarande brännande på sina läppar tas İkmen från fallet för att utreda kidnappningen av en åldrad filmstjärnas fru. Men stjärnan döljer något, och det gör även İkmens över¿ordnade. En hemlighet vilar i hans labyrintlika stad, någon¿ting som de på bägge sidorna om lagen gör allt för att dölja. Men för İkmen finns inget val, bara sanningen. Något som har ett högt pris.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Harem :
2008-08-17 14:51
ännu en bok om kommissarie Cetin ni en exotisk och underbar miljö.
Betyg 5
2009-06-22 10:16
Har läst till kapitel 5. Boken är relativt intressant, och miljöerna är trevliga, tror att historien kommer att arta sig till att bli spännande längre fram. Det finns dock ett gigantiskt störande moment i boken: Den svenska översättaren har stora syftningsproblem! Hon kan inte skilja mellan hans/sin/sina och hennes/sin/sina. Måste man inte kunna possesiva pronomen för att få bli översättare??? Och ska inte förlaget/utgivaren kontrollera sånt innan boken ges ut? Sjukt irriterande är det i alla fall. Så är du språkvetare/språkpolis så välj en annan bok.
Betyg 3
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt