bokrecensioner boktips

Arabesk

Författare: Barbara Nadel
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, religion, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9197504521


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den sentimentala och klagande folkliga arabeskmusiken får den kultiverade kommissarie Suleyman att rysa. När den okända unga frun till den firade arabeskstjärnan Erol Urfa mördas inser Suleyman att hans undersökning kommer att ske på främmande mark.
Çetin Ikmen, Suleymans mentor och legendarisk kommissarie vid Istanbulpolisens mordrotel, dras trots att han egentligen är sjukledig in i utredningen som tycks ha kopplingar till gamla traditioner och hans eget förflutna.
I Arabesk stiger vi ner till Karaköys slum, där den uråldriga badhusinnehaverskan Madame Kleopatra ligger döende, ruvandes på gamla hemligheter. Men även Erol Urfas åldrade flickvän, den magnifika och vulgära divan Tansu hanim, ''hela Turkiets lilla älskling'', har något att dölja och drar in alla i sin omgivning i sin manipulativa trollkrets.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Arabesk :
2007-06-11 19:49
Cetin Ikmen är sjukskriven för magsår. Han får inte stressa eller dricka Konjak. Hans kollega Suleyman får ett mord att utreda , mordet på en känd arabeskstjärnas unga hustru och bortförandet av dennes dotter. Ikmen har svårt att låta bli att lägga sig i utredningen, han har svårt att slita sig från sitt arbete. Att kliva in i Istansbuls myller av människor är lika spännande varje gång man läser Nadels deckare. Den mystiska exotiska miljön spelar en stor roll när man läser boken. Man kan känna lukterna och höra sorlet som är i dennna stad.
Betyg 5
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt