bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Shanghai baby
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerShanghai Baby

 
Författare: Wei Hui
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, kultur
Utgivningsår: 21
ISBN: 9137120492
 
Spänning:  2
Romantik:  6
Humor:  4
Lärorik:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Coco är en rebellisk, ung servitris med författardrömmar. Full av livslust kastar hon sig in i två erotiska kärleksaffärer, dels med den karismatiske, men opiumberoende Tian Tian, och dels med den gifte västerlänningen Mark. Föräldrarna förfäras över hennes livsstil - hennes författardrömmar och umgänget bestående av homosexuella, konstnärer och drogmissbrukare i Shanghais pulserande nattliv. Men Coco strävar vidare i sökandet efter sig själv, konsten, kärleken och vilket slags liv hon vill leva.


Medelbetyg: 3,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Shanghai Baby :


Mitra 2004-04-15 20:18
En bok om ett modernt Kina. Vi får möta Coco, en ung kvinna i ett Kina som håller på att gå igenom en social och sexuell revolution. Hennes liv med sin drogpåverkad pojkvän TianTian och hennes älskare den tyske affärmannen Mark, som är en fantastisk älskare och hennes kompisar bestånde av bisexuella och homosexuella. Boken var mycket bra skivet och vid varje kapitel start citerar hon andra författare eller författarinnor. Den är erotisk laddad. Boken rekomenderar jag starkt för de som gillar erotiska böcker av unga författare.
Betyg 5

mana 2004-06-20 10:48
det här är en bok som verkligen känns mysig. och en av alla böcker som jag inte kunnat lägga ifrån mej. men ändå kan jag inte låta bli att bli förbannad på Coco, som är otrogen mot sin pojkvän.
men det är helt klart en bra och väskriven bok.
Betyg 4

Tina 2004-07-22 23:43
En ganska ojämn men intressant bok, överreklamerad men helt klart läsvärd. Erotiken är ganska plump men ärlig och beskrivningen av boken som generationsroman är huvet på spiken. Det jag fann mest tilldragande var att få ta del av öst möter väst från en kinesisk kvinnas perspekttiv.
Betyg 3

Scactha 2004-12-30 14:27
En ganska banal historia om en ung kvinna med struligt leverne runt typiska rebellwannabees som knarkar, försöker vara hedonistiska och chockerande. Mycket samma gamla historia som man hört så många gånger innan om musiker, skådespelare, målare o.s.v. Typiska sökare av uppmärksamhet.

Och tyvärr är kontrasten mellan den kärleksfulle, känslige, men impotente deprimerade kineskiske konstnärspojkvännen och den energiske och virile tysken inte engagerande och känns som ett ganska uttjatat grepp. Man varken förvånas eller bekymras särskilt mycket över att Coco söker att få en hel kärleksrelation på annat håll. Och självklart fungerar det lika lite här som i riktiga livet.

Det mest fascinerande är författarens återkommande till jämförelsen mellan Shanghai, som hon är mycket stolt över, och väst. En underlägsenhetskänsla dyker upp med jämna mellanrum i kommentarer som "västerländska män söker kvinnor ifrån öst, men inga kvinnor från väst söker män här". Det är här och i hennes beskrivningar av sitt känsloliv som den poetiska ådran blommar ut och boken förnöjer.

Betyg 2

MMMats 2006-03-12 00:48
En mycket ärlig, mänsklig bok med mycket känsla och förnuft. Bitvis oerhört vacker. Härligt respektlös mot all gammal mossighet.
Intressant med det kinesiska perspektivet på det exotiska västerlandet.
Bravo!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Shanghai Baby


  Köp boken som film på cdon: