bokrecensioner boktips

Ramses. Härskarinnan i Abu Simbel

Originaltitel: Ramsès La Dame d'Abou Simbel
Författare: Christian Jacq
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, religion, historia, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 1999
ISBN: 8721020027

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Trots sin lysande seger över hettiterna vid Kadesh lyckas Ramses inte helt kuva det stridbara folket. Han tvingas oavbrutet till vaksamhet mot såväl yttre som inre fiender. Hans förtrogna - skrivaren Ameni, diplomaten Acha och ormtjusaren och trollkarlen Setau med sin vackra hustru Lotus - ger honom emellertid den hjälp och det skydd han behöver för att fullfölja sin kallelse som Egyptens store farao och landsfader. Speciellt kännbar blir striden mot den forne vännen Moses, vars kallelse att föra hebréerna ut ur Egypten, orsakar landet svåra plågor.

Men allt genomsyras av kärleken till den stora gemålen, Ramses älskade Nefertari. Genom alla svårigheter och utmaningar blir de två ännu mer medvetna om den oerhörda kärlek som förenar dem, den hemliga kärlek som ingen kan beskriva, som är glödhet som sommarens himmel och mild som en solnedgång över Nilen.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ramses. Härskarinnan i Abu Simbel :
2008-07-24 10:15
Väldigt välskriven och spännande! Och otroligt spännande att läsa om hebréernas utvandring ur Egypten med Moses från en annan synvinkel.
Betyg 5
2008-08-04 19:35
Nja, gillar inte denna bok, tråkig och personerna i boken är vagt beskivna, Solens dotter av Pauline Gedge, är däremot super och den bästa bok om antika Egypten.Satsa på den i stället
Betyg 1
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag