bokrecensioner boktips

Vishetens sten - Konungarnas dal

Författare: Christian Jacq
Genre: Historisk roman
Ämnesord: politik, mord, religion, historia, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9172631996

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I byn Sanningens plats bor ett brödraskap av hantverkare och artister vars uppgift är att skapa faraonernas evighetsbyggnader i Konungarnas dal. Här finns också den märkliga Vishetens sten som kan förvandla "korn till guld och materia till ljus".
En natt råkar löjtnant Mehy få se en transport av stenen från byn till Faraos evighetsbyggnad. Han blir helt förtrollad och bestämmer sig för att till varje pris erövra skatten och bli herre över hela Egypten. Och han skyr inga medel!

Efter Cristian Jacqs enastående framgång med romanserien om Ramses den store kommer serien Vishetens sten. Konungarnas dal är den första delen av fyra i berättelsen om Sanningens plats, den förbjudna byn i Deir el-Medineh, väster om Thebe. En berättelse om ohämmad maktlystnad, glödande kärlek och passion för den sanna konsten i en värld avlägsen vår med en imponerande kultur.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vishetens sten - Konungarnas dal :
2005-03-24 11:29
Boken var bra. Till en början flöt boken på och gick i ett medeltempo. Men när man kom till mitten blev den någorlunda seg som följdes av att den gick snabbare mot slutet. Boken var bra och spännande att läsa. Författaren skildrar inte bara huvudpersonerna utan även biroller och dom onda. Boken är väldigt lärorik och Christian Jacq beskriver hur hantverkarna arbetar mycket bra. Ibland kan det vara svårt att förstå en del saker men det spelar ingen större roll. Boken är i inte intensiv utan skildrar mer vardagslivet hos en hantverkare. Boken innehåller mycket politik och min favoritperson Mehy i täten för dom onda. Han är så ondskefull och kan tänkas göra vad som helst för att få makten. Kärleksbiten är lite sådär, eftersom författaren hela tiden skriver att ett par pratar lite och sedan går dom och älskar i solnedgången eller någon annan miljö. Lite för mycket upprepande. Men annars var boken bra och bör läsas av en person som kan ta böcker som inte håller högsta tempo och det inte händer jättemycket i. Jag kan varmt rekommendera den här boken.
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham