bokrecensioner boktips

Var är Jane Eyre?

Författare: Jasper Fforde
Genre: Roman
Ämnesord: krig, mord, humor, kultur, spänning, vetenskap, äventyr
ISBN: 9185567205


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1985, platsen är Storbritannien. Krimkriget pågår fortfarande, tidsresor är vardagsmat och klonade drontar finns i var mans hem. Här tar man litteratur på blodigt allvar: gatustrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott.

Thursday Next är specialagent vid Litteraturroteln i London. När superskurken Acheron Hades stjäl ett värdefullt originalmanuskript, Martin Chuzzlewit, av Charles Dickens blir hon involverad utredningen. Plötsligt upptäcker man att Mr.Quaverley i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad! Riktigt allvarligt blir det när Jane Eyre kidnappas. Det mäktiga Brontësällskapet rasar och det är upploppsstämning i landet. Thursday Next blir tvungen att själv bege sig in i romanen för att förhindra att kaos bryter ut….

Boken "Var är Jane Eyre?" är skriven i samma anda som Liftarens guide till galaxen. Den har legat på New York Times bästsäljarlista och blivit en kultbok över hela världen. Detta är den första boken av fyra om litteraturspanaren Thursday Next.
Medelbetyg: 1,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Var är Jane Eyre? :
2008-06-20 17:16
Jag har läst andra böcker om påhittad historia, också en som jag tyckte var riktigt riktigt bra - England, England av Julian Barnes, men den här var riktigt usel. Usel.
Betyg 1
2008-06-20 22:26
läste boken för ett halvår sen, och det jag kommer i håg var att den var tramsig och rörig.
Betyg 2
2008-07-01 13:46
När jag läste den så somnade jag mest.
Betyg 1
Liknande böcker:
Himmel över Alaska
 K. Hannah
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Tarzans son
 E. Burroughs
Aftonen och morgonen
 K. Follet
John Carter och Marsju..
 E. Burroughs