bokrecensioner boktips

Kalla mig Prinsessa

Författare: Sara Blaedel
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9151846063

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vem döljer sig bakom anonymiteten på nätet? Är personen som verkar så charmig mannen i ditt liv eller i själva verket en galen psykopat? Sara Blædel är tillbaka med sin andra, spännande nutidsdeckare med kriminalinspektör Louise Rick i huvudrollen.

Våldsroteln vid Köpenhamnspolisen får in en anmälan om en grov våldtäkt på en ung kvinna. Kriminalinspektör Louise Rick får hand om fallet och det visar sig snart att det är mer komplicerat än väntat. Kvinnan har nämligen blivit våldtagen av en man som hon fått kontakt med på en chatsida på Internet - på en dejt där allt har gått fruktansvärt fel. Mannen har uppgivit falsk identitet och dessutom har han sett till att dölja alla spår efter sig ytterst noggrant.
En genomgång av liknande våldtäktsfall visar att flera av dem följer samma mönster, och när en ung kvinna sedan blir strypt i samband med en våldtäkt sätter man in alla resurser för att hitta brottslingen som driver sitt djävulska spel i skydd av anonymiteten ute på nätet.
Louise Rick förstår att hon måste använda sig av okonventionella metoder för att hitta mannen innan han begår nya brott. Hon ska låta våldtäktsmannen söka upp henne, genom att hon skapar sin egen dating-profil på nätet där hon kallar sig Prinsessa.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kalla mig Prinsessa :
2008-05-21 20:40
Andra boken om Kriminalinspektör Louise Rick.
En ganska skrämmande story som kan vara verklighet.
Ser fram emot hennes tredje bok.
Läs!
Betyg 4
2008-10-14 08:29
Det här är uppföljaren till debutromanen Pulver. Vi får följa polisen Louise och hennes journalistväninna Camilla i jakten på en våldtäktsman som stämmer träff med sina offer via dating-sidor på Internet.

Den här boken var lite mer mogen än debutromanen men den lyfter ändå inte riktigt. Spänningen blir inte så uppiskad som den skulle kunna ha varit med tanke på att storyn faktiskt var bra.

Det blir en svag fyra i betyg.
Betyg 4
2019-03-05 09:04
En obehaglig bok om våldtäkter. Gillade den inte alls, även om den bitvis var lite spännande.
Betyg 2
Liknande böcker:
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
I enslig gård
 M. Jeffmar
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Samma Författare: