bokrecensioner boktips

Pulver

Författare: Sara Blaedel
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9151846101

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Situationen på våldsroteln hos Köpenhamnspolisen blir väldigt pressad när det inträffar två mord under en och samma helg. Söndag eftermiddag hittas en ung flicka strypt i en park, och en journalist har tidigare mördats på Hotel Royals bakgård. Kriminalinpsektör Louise Rick blir inkopplad på fallet med den unga flickan, men hon blir snart inblandad i utredningen av det andra mordet när det visar sig att hennes bästa väninna Camilla Lind - kriminalreporter på Morgenposten - kände den mördade journalisten och är helt inställd på att gräva djupare i fallet. Louise försöker hindra väninnan från att lägga sig i något som kanske är större än hon anar, men Camilla har inte för vana att lyssna på goda råd när hon känner vittringen av en bra historia. När hon sedan blir kontaktad av folk som rör sig i narkotikakretsar och korrumperade poliser tar mordutredningen en dramatisk vändning.
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pulver :
2008-05-21 19:26
En recention skrev en blandning av mordkomissionen och Lisa Marklund, det stämmer. En läsvärd deckare. Ser fram imot och läsa fler böcker i serien.
Betyg 4
2008-05-21 20:35
Håller med föregående inlägg.
Klart läsvärd.
Betyg 4
2008-10-07 07:20
I denna debutroman får vi träffa polisen Louise och hennes väninna journalisten Camilla. Känns den yrkeskombinationen igen? Populärt med det temat tydligen. Fast i realiteten märker man knappt av någon skillnad i huvudpersonernas roller – de verkar utföra i princip samma jobb. Detta gör att jag har lite problem att skilja dem åt. Vid flera tillfällen fick jag kolla om stycket handlade om Camilla eller Louise. Detta förstärktes av de ofta väldigt korta styckena.

I periferin finns sedan flera karaktärer både på Louise och Camillas sida och de beskrivs bara flyktigt och därför var det inte helt enkelt att hålla koll på dem och sära på dem. Det blev bara namn i all ytlighet.

Boken är skriven som en riktig utredningsroman. ”Han gjorde det.” ”Hon sa det.” etc. etc. Riktigt tråkigt faktiskt.

Det märks verkligen att författarinnan är ovan. När upplösningen kom var jag inte det minsta intresserad av hur det gick.

Bokens originaltitel är ”Grönt pulver”. Undrar vad som har gjort att man i den svenska översättningen har gått emot författarinnans omdöme och kallat den för enbart ”Pulver”. Hade varit kul att veta.

Jag är inte alls sugen på att läsa uppföljaren men den är redan inköpt (samtidigt som jag köpte den här boken) så det är bara att hoppas på att författarinnan har hunnit utvecklas.
Betyg 2
2009-05-07 20:14
Välskriven bok som jag tycker att man ska läsa om man gillar deckare. Karaktärerna kändes troliga för min del.
Betyg 4
2019-03-05 09:10
Debutromaner brukar vara bra tycker jag. Den här är inget undantag, personerna är intressanta och storyn spännande. Bra inläsning med Helena af Sandberg.
Betyg 4
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi