bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Innan du somnar
Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
Selambs
 S. Siwerts
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär jag är hos dig

 
Författare: Linn Ullmann
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


'När jag är hos dig' är historien om ett fall. Sjuksköterskan Stella står på taket till sitt hyreshus i centrala Oslo tillsammans med sin man Martin, och plötsligt förlorar hon fotfästet. Med filmisk skärpa beskriver Linn Ullmann fallet ur en rad perspektiv. Var det en olyckshändelse eller blev hon knuffad? Flera ögonvittnen ger sina versioner, men ingen kan säga säkert vad som hände.

Ur skildringen av Stellas död växer en sorgsen och humoristisk historia fram om hur Martin och hon en gång träffades tack vare en avokadogrön soffa, hur de växte ihop och sedan isär och så blev en plåga för varandra.

Men lika mycket är detta historien om alla de som levt före, med och vid sidan av Martin och Stella. Där finns döttrarna Amanda och Bi och den krarrige Axel som lever för pariserhjul och musik, där finns Nordens första strutsfarm och en trollkarl som kan trolla bort människor på riktigt. Vi påminns om att varje människa, hur ensam hon än är, bär på en mängd öden och en förmåga att skapa berättelser hos andra.Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När jag är hos dig :


Isidora 2008-04-20 21:23
Sjuksköterska Stella faller från taket från sitt hyreshus i Oslo. Vad det en olyckhändelse? Eller ett mord? Vem var denna Stella? Linn Ullman beskriver hennes fall (och liv) med flera olika tonfall, hon låter flera personer (Stellas man, dotter, vän, ett ögonvittne till fallet, Stella själv) tala och berätta. Men ingen har svaret. Vad ensamma vi är, vad lite vi vet om varandra! Kärlek till man/kvinna kommer och går. Men varje människa lämnar avtryck hos flera personer hon träffar under sin livstid, ingen människa är en ö. Kärlek till barn ger hopp och gör att boken blir mindre tungsint. Ljuset kommer fram till slut.
Linn Ullmannn tappar aldrig kontroll i boken trots att hon valt en svår romanform som är lite av ett experiment. Hon skriver vackert men med distans. Jag tycker om henens författarskap, för att det är begåvat och lite annorlunda.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När jag är hos dig


  Köp boken som film på cdon: