bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
När jag är hos dig
Liknande böcker:
Bordellhärvan : makten..
 D. Rauscher
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Döttrar
 H. Henning

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerInnan du somnar

 
Författare: Linn Ullmann
Genre: Roman
Ämnesord: depression, humor, kärlek
ISBN: 9176436454
 
Spänning:  6
Romantik:  4
Humor:  6
Lärorik:  2
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det börjar med bröllop: Julie Blom ska gifta sig med sin långe, stilige Alexander. Hennes syster Karin betraktar det hela med en blandning av skepsis och avund. Runt dem samlas medlemmarna av en märklig familj, storslagen och sönderfallande på en gång.

Det är Karin som i Linn Ullmanns roman berättar om sig själv, systern och deras familj och deras olika försök att finna kärlek och trygghet. Karin, som försöker och misslyckas med många män, Julie som misslyckas med sin ende. Modern Annie, hon med de oemotståndliga ögonen, som aldrig riktigt velat ge plats åt sina döttrar. Julies och Alexanders lille son, som måste bli tröstad. Men vem tröstar Karin? Linn Ullmann skildrar kärlekens komedi, kärlekens tragedi. Hon skildrar vår samtids kärlek.

Linn Ullmann är född 1966, lever i Oslo och är verksam som litteraturkritiker. Innan du somnar är hennes första roman och den översätts just nu till en lång rad språk. Boken blev omedelbart en stor succé när den förra året utgavs i Norge.

Översättning: Ann-Marie Ljungberg


Medelbetyg: 2,29 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Innan du somnar :


Wäwäwäpisteäffi 2005-04-06 18:07
Innan du somnar är en berättelse om lillasyster Karin och hennes familj. Karin är förvirrad och verkar ha ett uselt självförtroende, samtidigt som hon är stark, mycket starkare än sin syster och sin mamma. Ibland berättar hon så fartfyllt att historierna blir fantasiberättelser. Fantasierna blir ändå inte problematiska för läsaren, utan de beskriver Karins tankar och känslor. Jag led med huvudpersonen då hon gång på gång maniskt tvingar sig själv att göra saker som sist och slutligen bara skadar henne. Hemskt, men bra beskrivet!
Betyg 3

Nessa 2005-07-23 21:49
Sätter inga spår hos mig. Ok, men inte mer.
Betyg 3

Oline 2006-06-29 16:08
Hej!
Denna boken kändes bara jobbig...förstår inte riktigt vad som andra tycker är så bra med den. Konstig bok tycker jag.
Betyg 1

Nadir 2006-09-13 21:21
En väldigt annorlunda bok. Som läsare får vi följa med Karin och se världen ur hennes ögon så som hon upplever den. Men hur hon upplever saker stämmer inte alltid överens med vad som egentligen sker. Linn använder sig av ett enkelt men väldigt beskrivande/målande språk som gjorde att jag lätt hängde med i olika skeenden.
Boken har många olika skikt och nyanser som lämnar många tankar och funderingar efter sig. Gillar du "lättlästa" böcker som betar av alla problem och funderingar så är denna bok inte att rekomendera för dig.
Betyg 3

Tjej-92 2007-12-03 21:14
innan du somnar är en bok skriven av linn ullman. Boken är väldigt bra därför att man lever sig in i boken väldigt lätt. Boken handlar om julie blom och hennes syster julie och familj. Julie är den som söker sig till mer stadiga förhållanden medans hennes syster har många olicka partners. Boken är bra därför att det alltid händer något och den blir alldrig långtråkig. Rekomenderar den här boken till både ungdomar och vuxna det är en bok för alla.
Betyg 3

Joanna 2008-01-04 23:28
Det var längesedan jag läste den, men jag minns att jag inte var imponerad alls.
Betyg 2

Älvan 2014-12-04 20:32
Nej, den här boken gick inte hem hos mig.. Tråkig och konstig med lösryckta händelser här och var. Jag ville bara att den skulle ta slut. Tyvärr.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Innan du somnar


  Köp boken som film på cdon: