bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fria eller fälla?
Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Stormaktens undergång
 D. Harrison
Dackefejden Det sora u..
 T. Blom

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFallet Jesus

 
Originaltitel: The Case for Christ
Författare: Lee Strobel
Genre: Fakta
Ämnesord: religion, historia
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9171958789
 
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Fallet Jesus" är en rafflande och samtidigt granskande bok om historiens mest framträdande personlighet - Jesus från Nasaret.

* Stämmer alla vittnesmål och berättelser om denne man?
* Var han verkligen Guds son?
* Är inte uppståndelsen bara bluff?

Lee Strobel har själv ställt den frågan. Som prisbelönt reporter för "Chicago Tribune" och bekännande ateist undersökte han den största nyheten av alla - Jesu Kristi evangelium. I "Fallet Jesus" granskar han denna världsnyhet. Strobel ställer de främsta experter mot väggen och synar detaljer och fakta in på bara benen. Snabbt som en kriminalthriller rullar boken fram samtidigt som den nagelfar alla fakta i målet.
Här får du följa med på en spännande och informativ jakt efter sanningen i det mest fantastiska fallet i hela historien: Jesus Kristus och hans anspråk, hans död och det som hände sedan.

Lee Strobel, som har examen från Yale Law School, har fått flera utmärkelser under sina tretton år som journalist på "Chicago Tribune" och andra tidningar. Han var en tvivlare fram till år 1981. Idag är han undervisande pastor vid Saddleback Valley Community Church. Tidigare var han undervisande pastor vid Willow Creek Community Church i Chicago.

Utdrag ur boken:
Kanske du också har grundat din livsåslådning på de bevis du har sett runt omkring dig eller för länge sedan snappat upp från böcker, professorer, släktingar och vänner. Men är din slutsats verkligen den bästa möjliga förklaringen till bevisen? Om du skulle gräva djupare - och ta itu med dina förutfattade meningar och systematiskt söka efter bevis - vad skulle du då finna?
Det är det den här boken handlar om. Jag ska i själva verket göra om den andliga resa jag gjorde under nära två år och utöka den. Jag ska ta er med när jag intervjuar tretton ledande forskare och auktoriteter med oklanderliga akademiska meriter.
Jag har rest kors och tvärs i landet för att få fram deras expertutlåtanden, för att utmana dem med de invändningar jag hade när jag var tvivlare, för att tvinga dem att försvara sina ståndpunkter med gedigna uppgifter och övertygande argument, och för att sätta dem på det hala med just de frågor som ni kanske skulle ställa om ni hade möjlighet.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fallet Jesus :


jossansten 2008-04-09 05:12
Intressant att en ateist ställer Jesus mot väggen genom att ställa de känsliga frågorna och blir omvänd på kuppen. En av de böcker som verkligen har stärkt min tro. Intressant för både troende och icketroende för att få en bild av historien runt Jesus och hur de går med eller mot modern vetenskap och teori.
Betyg 4

tekoppen 2009-08-18 16:03
En intressant bok, som grundligt går in för sitt ämne....
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fallet Jesus


  Köp boken som film på cdon: