bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Amerikansk pastoral
Envar
Gift med en kommunist
Konspirationen mot Ame..
Portnoys besvär
Zuckerman Unbound
Liknande böcker:
Lyktsken
 M. Ondaatje
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Frank
 U. Persson-Nyberg
Den svarta systern
 D. Edqvist
Kristin Lavransdotter 1
 S. Undset
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Den Blinde Siaren
 S. Pari

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOperation Shylock

 
Författare: Philip Roth
Genre: Roman
Ämnesord: politik, psykologi, religion
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9780099307914
 
Spänning:  4
Lärorik:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En dubbelgångare har tagit över Philip Roths namn, stulit hans förflutna och hans biografi och går nu omkring och låtsas vara han. I Operation Shylock, en roman, där fakta och fiktion blandas på ett oroväckande sätt, möter Philip Roth denne man, som kanske ? eller kanske inte ? är han. Mannen har åtminstone rest runt i Israel under detta namn och propagerat för ett bisarrt slags omvänt Exodus. Philip Roth beslutar sig för att stoppa honom ? även om det innebär att han måste ge sig ut för att vara den som ger sig ut för att vara han.

Operation Shylock är på en gång en spionhistoria, en politisk thriller, en identitetsprövning och en bekännelseroman. Den är på en gång lekfull och allvarlig, och den sätter från flera håll ljus på några av samtidshistoriens stora konflikter, såväl politiska som etniska och moraliska. Inte minst problematiserar den individualitetens plats i samhällets ordning eller kaos -- och vice versa: samhällets ordning eller kaos och dess inverkan på individualiteten. Kan man vara bara en när världen rasar?

Operation Shylock är en roman fylld av spänning på vansinnets gräns. Den bärs rakt igenom av Philip Roths ojämförliga intelligens och berättarkraft.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Operation Shylock :


poby 2004-04-06 19:49
En märklig läsupplevelse. Bokens huvudperson, som är samma som författaren, eller??? möter sin dubbelgångare i Jerusalem, som han förväxlas med o som han känner sig tvungen att uppträda som!!! Samtidigt pågår ett politiskt spel mellan judar o palestinier, eller mellan judar, eller...??? Boken innehåller många, långa, tunga monologer, men är trots det fascinerande att läsa.
Betyg 3

Spaniard 2013-05-27 09:03
Håller med föregående talare "poby" om det mesta. Det här är en märklig bok. Jag har aldrig läst Philip Roth tidigare och det här var nog fel bok att börja med.

Han berättar om sig själv och en dubbelgångare som utger sig för att vara han. Deras vägar korsas i Jerusalem och där väntar en rad, tankefulla djuplodningar kring judendomen. Det finns en del riktigt skarpa reflektioner men alldeles för mycket svammel däremellan.

Till sist kan jag inte ta in alla funderingar utan att ifrågasätta motivet, boken saknar ju helt poäng? Jag kan hylla Roth som en osedvanligt skicklig författare men denna story var extremt svårsmält.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Operation Shylock


  Köp boken som film på cdon: