bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kurt och fisken
Kurt Quo Vadis
Maria & José
Liknande böcker:
Queenie
 C. Carty-Williams
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNaiv. Super

 
Författare: Erland Loe
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, humor, kärlek, kultur, framtid
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9150108891
 
Romantik:  5
Humor:  5
Lärorik:  5
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den tjugofemårige huvudpersonen har två vänner: en bra och en dålig och så har han en bror som inte är alltför sympatisk. När brodern slår honom i krocket på hans tjugofemårsdag rämnar världen en smula och ingenting tycks mer som förut, plötsligt har han förlorat sin förvissning om att allt ska gå bra till slut och kan inte längre se hur allting hänger samman. Han behöver förstå sammanhangen på nytt. Med mycket lätt bagage bosätter han sig hos sin bror som befinner sig i Amerika.
Han är ensam men håller kontakten med sin gode vän, Kim, via fax. Han köper sig en röd boll och en bulträda, och han grubblar. Grubblar över tiden, som han har problem med, och rummet, som han inte har problem med. I sin brors lägenhet hittar han en populärvetenskaplig bok skriven av Paul Davis som han börjar att läsa med skräckblandad förtjusning. Kanske finns svaren här. Som i dagboksform skildras hans dagar och tankar.
Han skriver ett Email till Paul Davis i vilket han ställer tolv frågor som han önskar svar på. Möjligen kan det hjälpa honom att återfå sammanhangen och förstå det där med tiden. Han träffar en liten pojke och via honom en flicka som heter Lise. De förälskar sig i varandra och han anförtror henne sina skenbart naiva funderingar. Han köper en bil till sin bror som bjuder honom till New York som tack för hjälpen. Han åker efter en tid av tvekan. Storögt och på sitt naivt troskyldiga vis skildrar han sina upplevelser där och sitt möte med brodern.
När han sitter på flyget hem vet han fortfarande inte hur saker och ting hänger samman eller om allt kommer att gå bra till slut. Men han vet att det finns saker att tro på, som kärleken, och att han har flera vänner och bara en dålig och att hans bror är lika sympatisk som han själv.

Medelbetyg: 3,67 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Naiv. Super :


Candy 2008-03-18 14:41
Boken är skriven med ett väldigt enkelt språk och är lättläst. Jag fascinerades av huvudpersonens tankar och funderingar kring livet, och framför allt tid. Jag tyckte den var bra på sitt sätt, även om den kan tyckas barnslig ibland.
Betyg 3

huvudskott 2010-02-25 14:20
En hemskt speciell bok med ett egendomligt språk och en osökt lätthet. Jag skulle kunna läsa den flera gånger om- Den väcker också stora tankar och ger insikter. Rekommenderas.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Naiv. Super


  Köp boken som film på cdon: