bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Friargåvan
Mary Mary
När tiden är inne
Timglaset
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFör sina synders skull

 
Författare: Julie Parsons
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9170012091
 
Spänning:  8
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Året är 1991. Det är halloween i Dun Laoghaire, Irland, och den åttaårige Owen gör som alla andra barn i hans ålder; han klär ut sig, tänder smällare och längtar efter kvällens fyrverkeri. När Owens pappa, Nick, plötsligt kräver att Marianne, familjens au pair, skall se efter Owen, trots att hon tidigare fått ledigt, surnar hon till. Hon vet varför hon blir kommenderad. Nick har ännu en otrohetsaffär när Owens mamma, Susan, har sin läkarjour. Mariannes vapen är att strunta i ordern, polarna kallar, och hon tvingar iväg Owen med hans ett år äldre kompis att klara sig själva. Några timmar senare är Owen försvunnen.
Tio år senare. Owen är inte återfunnen, polisen saknar helt ledtrådar, och trots att Nicks och Susans förhållande är i spillror ber Nick om att få flytta tillbaka till deras hus, bara för en kort tid. Han har oväntat sett något som absolut måste ha en koppling till Owens försvinnande.
Det kanske inte bara är ett spår som leder till gåtans lösning, utan också något som kan leda till en försoning med hans oförlåtliga synd.
För sina synders skull är irländska Julie Parsons fjärde kriminalroman.


Medelbetyg: 2,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av För sina synders skull :


poby 2004-03-24 11:12
En man återvänder till sin hemstad 10 år efter det att hans 8-åriga son försvunnit. Han börjar att undersöka försvinnandet igen o upptäcker efter hand saker som inte stämmer. Till slut blir han själv anklagad för ett mord. Mycket spännande.
Betyg 4

ElinLeticia 2004-07-11 19:24
Nick är otrogen mot sin hustru och en av de där dagarna, när han låtit sonen Owen springa vind för våg, försvinner pojken. Man återfinner honom aldrig och Nick flyr hemmet. Han är högst medveten om sin skuld och när han tio år senare äntrar hemmets härd är mycket förändrat, men skammen finns kvar. Nu försöker han få klarhet i vad som egentligen hände Owen.

Självaste deckarkungen Deaver har rekommenderat denna deckare. Varför förstår inte jag! Självklart trissade det upp förväntningarna och kanske är mitt låga betyg orättvist. Men kanske inte? Boken började trots allt väldigt bra, men ju längre berättelsen sträckte sig destå tröttare verkar författaren bli på sina huvudpersoner. För varje sida kändes boken segare och segare. Slutet var ett ihopkok av alla deckaringredienser man kan tänka sig, sex, droger och rock and roll. Dock utan någon egentlig vits. Jag kan absolut inte rekommendera denna bok. Den är fatalt medelmåttig både i sin berättarteknik och sin intrig! Den får en tvåa av mig.
Betyg 2

inca 2004-07-28 11:57
Inte alls så bra som jag trodde den skulle vara. När man läste om handlingen så verkade den så jättespännande men det rann bara ut i sanden. Nej det finns mer spännande böcker som väntar att bli lästa.
Betyg 2

h. 2004-07-28 23:42
en riktigt långtråkig bok!! jag har läst j parsons alla andra böcker och det här är den absolut sämsta. jag har tyckt om de andra väldigt mycket så den här gjorde mig så besviken. sista 30 sidorna var ok men resten... neeej! läs den inte!
Betyg 2

Synnez 2005-06-26 13:35
Jag tycker den här boken blev bättre ju längre in i den man kom. Verkade rätt trist i början men mot slutet sträckläste jag den! Har inte läst de andra av författarens böcker men tycker denna var helt OK och bitvis riktigt spännande även om man rätt snabbt listade ut vem den skyldige var! Tar upp otäcka ämnen som barnpornografi och pedofili.
Betyg 3

Nessa 2005-07-27 23:40
Den här boken var sådär. Bra ibland och där emellan rätt så långtråkig.
Betyg 3

Kiaa 2006-03-01 20:37
Spänning jag totalt fastnade i
Betyg 4

gun 2014-05-25 18:12
Nick återvänder till sitt hus 10 år efter att hans son försvann. Då efter det hände så klarade inte Nick och Susan att leva tillsammans. Skuldkänslorna och Nicks otrohet överskuggade allt.
Nick vill finna lösningen på vad som hänt med sonen. Var finns han, är han levande eller död? Lösningen blir inte alls som han trott.
Boken var lättläst och beskriver en del av polisens arbete och en kvinnlig polis privatliv. Den tar upp detta med pedofiler och bilder som cirkulerar vilket gör den trovärdig och aktuell även idag. Skildringen av hopplösheten och vanmakten av att ett barn försvinner känns verklig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till För sina synders skull


  Köp boken som film på cdon: