bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kvicksand
Kvinnligt
Livs Lust
Småttingar
Till sista andetaget
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPolarsommar

 
Författare: Anne Swärd
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2003
 
Spänning:  3
Lärorik:  2
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter två års bortovaro återvänder Kristian till sitt barndomshem för att ta hand om systern Kaj. Under några laddade sommarveckor spelas ett familjedrama upp i huset vid havet.
Den som allting kretsar kring är Kaj, den tjugotvååriga oskuldsfulla, oberäkneliga Kaj, för vars skull fadern lämnar familjen. Men är det Kajs fel att Kristian inte förmår kapa navelsträngen till sina kvinnor? Att brodern Jens inte kan kontrollera sitt humör? Att mamma Ingrid inte förmår välja sida?
Utåt är de en familj som andra. Men under ytan vibrerar ouppfyllda förväntningar och fatala svek.
Anne Swärd, född 1969, romandebuterar här med en mörk och poetisk berättelse om en familj som går i bitar, inte av hat utan av kärlek.

Medelbetyg: 3,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Polarsommar :


poby 2004-03-24 10:39
En mycket bra bok, som handlar om en familj i sönderfall. Allt kretsar mer eller mindre kring Kaj, som är en 22 årig lätt psykiskt störd flicka. Man får uppleva händelsen innifrån de olika personerna i boken. Än är det den ena som känner o berättar o än den andre. Mycket fascinerande
Betyg 5

Rosa 2004-08-15 15:15
Detta är en mycket intressant bok. Ett relationsdrama som berättas av de olika huvudpersonerna om vartannat. Boken är kort och lättläst. Den kunde ha utvecklats och gått på djupet mycket mycket mer om författaren hade valt att skriva mer än drygt 200 sidor (pocketversionen).

Den är skriven på ett spännande sätt så att man hela tiden vill läsa mer för att veta vad som antyds i början av ett kapitel.

Jag förstår att Kaj, som är den som allting kretsar kring, har en känslomässig störning och kämpar med sin egen identitet men jag kan inte hjälpa att jag tycker att hon är odräglig, barnslig, självisk och oerhört bortskämd. Jag störde mig på att ingen av de andra personerna i hennes närmsta krets sa ifrån och satte henne på plats. Hon är trots allt 22 år och inte 14.

Anledningen till att jag ger den här boken en 4:a istället för en 5:a är just att den inte går riktigt på djupet – lite ytlig är den trots allt – samt att den stundtals är något lite för långsam för min smak. Något som jag också saknar är att man inte får veta vad som händer med de olika huvudpersonerna. Jag skulle vilja ha en fortsättning.
Betyg 4

Hille 2004-08-23 21:56
En känsloladdad återförening i en familj där syskonens olika personligheter
kommer på kollisionskurs redan från början.
Gamla minnen kommer upp till ytan och gör sig smärtsamt påmind.

Bra skriven men något segt språk.
Klart godkänd!
Betyg 4

daisyb 2005-07-24 23:27
Jag förvånar mig själv eftersom jag faktiskt inte tyckte om boken. Det är en intressant och gripande berättelse, ovanlig och förförande mysitsk trots vardagsrealismen, men ändå griper den inte tag i mig.
Jag hade svårt för att komma in i den, det kändes segt och lite långtråkigt emellanåt, kanske pga de olika berättarrösterna som jag hade svårt att växla emellan.
Trots detta är det språket som jorde att jag fortsatte läsa. Språket förtrollar och hänför och väcker beundran för författaren. Det är för språkets skull som jag ger boken det höga betyget.
Betyg 4

Bokhållaren 2012-10-28 17:03
altt snävare cirklar rör sig personerna runt varandra tills den oundvikliga katatsrofen inträffar. Och också den möjliga vägen ut bygger på en lögn.
Betyg 4

vogel99 2016-10-28 15:48
En tung bok. Lite långdragen ibland. Dialogen var stundtals svår att följa. Lätt schabloniserat persongalleri Den får en tvåa i betyg.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Polarsommar


  Köp boken som film på cdon: