bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Aska
Det tredje tecknet
Eldnatt
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen som gräver en grav

 
Originaltitel: Sér grefur gröf
Författare: Yrsa Sigurdardottir
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, historia, kärlek, spänning, dysfunktionell familj
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9173510874
 
Spänning:  6
Romantik:  2
Humor:  6
Lärorik:  4
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En kvinna hittas mördad i närheten av det nyöppnade hotellet utanför Reykjavik. Hon är illa tilltygad, misshandlad och våldtagen. Rovfåglar har hackat på hennes ansikte. Hotellet, som sägs vara hemsökt av spöken, är ett rekreationscentermed new age-förtecken. Isländska Yrsa Sigurðardóttir börjar sin nya thriller lika starkt som succédebuten DET TREDJE TECKNET. Advokaten Þóra Guðmundsdóttir kallas till platsen av hotellets ägare, Jonas, som själv är misstänkt för mordet. Och när Þóra metodiskt börjar sin undersökning visar det sig att de två gårdarna ruvar på gamla familjehemligheter. Hemskheter som ingen vill ska komma i dagen.

DET TREDJE TECKNET har hittills sålts till 26 länder och Yrsa Sigurðardóttir kallas ''den isländska deckardrottningen''. Hon är dessutom prisbelönt barnboksförfattare och tillika ingenjör.

Utdrag ur boken:
”Thora kunde inte hjälpa att det slank ur henne att det förstod hon mycket väl och toppade med att hon på sistone tyckt att han lagt på sig lite. Hon gav till och med efter impulsen att räcka ut tungan mot telefonen innan hon la den ifrån sig.''

”Thora tog en stor tallrik och fyllde den med äggröra, bacon och rostat bröd. Till sist slängde hon på lite grönsaker för syns skull. Men när hon slagit sig ner sköt hon nyttigheterna åt sidan.”

”Är allt bra med dina barn? Jag vågar knappt fråga – men har du blivit farmor? – Du kan andas ut, du är fortfarande på restaurang med en ung kvinna.”


Medelbetyg: 3,14 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den som gräver en grav :


swedeangel 2008-03-10 18:10
Underhållande deckare i lite pratig stil . Ok språk , faschinerande omgivningar ,en story som roar och inte är alltför förutsägbar faktiskt ! Dessutom gillade jag hjältinnan,advokaten Thora ,med sin nästan manliga stil att prioritera jobbet , uttrycka sig och vara rakt på sak . Hon bollar med familj i kaos,detta fall ,kärleken till en ny man och allt det med bravur och humor .
Stark , lite ruggig, övernaturlig start - segare ,pratigt mittparti och ett bra slut med fart o fläkt och en bra lite otippad mördare .
Rekommenderas , omän den inte är ngt mästerverk .
Betyg 3

millennium 2008-03-23 14:19
Storyn är bra men Toras beteende är inte bra - en advokat som far fram som en värsta "deckare".
Där dök den flera betygssteg.
Betyg 2

Caramilla 2008-08-01 09:14
Jo, den här håller lika hög klass som den första boken Det tredje tecknet. Lite av en pusseldeckare, många personer att hålla reda på, tillbakablickar i det förflutna osv. Och så Tora då, som ska bli farmor utan att ens ha fyllt fyrtio. Spänning och humor!
Betyg 5

Tanamera 2011-02-06 17:21
Tråkig,tjatig. Blir lite trött på dessa ensamma mammor som skall försöka få ihop sitt yrkesliv med pappor som inte verkar ta sitt ansvar! Boken skulle lika gärna kunna var skriven av Camila Läckberg eller någon annan av de svenska eller norska kvinnliga kriminalförfattarna.. En massa isländska namn som man har lite svårt för eftersom det hela tiden kommer nya. Har läst ut boken som var en stor besvikelse jämfört med Arnaldur Indridasson.
Betyg 2

Uffeman 2011-04-14 10:54
En ganska bra bok med klassiska ingredienser, på en för mig ny plats - Island. Författaren har ett ganska bra grundkoncept och det är lite småtrevligt med många teorier och vändningar. Det blir emellertid aldrig särskilt dramatiskt, men det är ändå läsvärt.
Betyg 3

Ninni_1960 2011-10-31 12:58
Jag blir inte besviken på Yrsas andra deckare. Den första gillade jag skarpt och det gör jag även med den här.
Den här gången blir advokaten þóra kallad till ett hotell av hotellägaren som även är en vän till þóra för att hjälpa till utreda ett mord där hotellägaren är misstänkt för brottet.
Spännande och läsvärd! Det är trevligt att läsa om Island för en gångs skull.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den som gräver en grav


  Köp boken som film på cdon: