bokrecensioner boktips

Det tredje tecknet

Författare: Yrsa Sigurdardottir
Genre: Thriller
Ämnesord: filosofi, depression, mord, psykologi, religion, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9171304053


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Deckarförfattarna från Island är på frammarsch!
DET TREDJE TECKNET ÄR EN THRILLER I EXOTISK MILJÖ.

En ung tysk student hittas mördad och torterad på en kyrkogård i Reykjavik. Polisen som undersöker fallet upptäcker att offret experimenterat med tunga droger och tror att gärningsmannen finns bland de lokala knarkhandlarna. Men så enkelt löses inte den finurliga gåtan. ¿óra, en kvinnlig isländsk advokat, åtar sig fallet och inser snabbt att det finns förgreningar långt bakåt i tiden samt utanför öns gränser. Och till den nordvästra delen av Island, där de isländska häxbålen brann.

Yrsa Sigurdardóttir är prisbelönt barnboksförfattarinna på Island och tillika ingenjör. DET TREDJE TECKNET är hennes debut på deckarscenen. Efter kollegan Arnaldur Indridasons exempellösa framgångar börjar Island bli ett namn inom genren. Mystik, exotisk miljö och en långvarig tradition av goda berättare ger god grund för spännande läsning.
Medelbetyg: 3,7 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det tredje tecknet :
2007-08-29 22:48
Jag har en förkärlek för deckare och spänning, denna bok utspelas på Island där en ung tysk student blir mördad och torterad.
En kvinnlig advokat blir kontaktad av familjen för att undersöka detta underliga mord tillsammans med familjens kontaktperson.
Det visar sig vara svårare än hon trott, de kommer i kontakt med häxkonster, personer utanför landets gränser och de mest udda man kan tänka sig.
Betyg 5
2008-03-23 14:23
Bra och spännande story.
Rekommenderas varmt om man gillar häxor, kluvna tungor och mord.
Betyg 4
2008-07-28 14:33
Ny trevlig deckarbekantskap!! Tora är advokat, ensamstående mamma med två barn och långtifrån någon strikt kvinna. Hon är så härligt vanlig. I den här första boken om henne åtar hon sig ett fall med en mördad tysk student, och då får hon bland annat hjälp från en manlig kollega i Tyskland, med vilken hon också har en flirt. Det är spännande, framåtdrivande och man vill hela tiden veta mer. Rekommenderas varmt!!
Betyg 5
2008-10-07 23:07
Gillade skarpt.Annorlunda miljö och intressant på många vis. Vissa delar lite väl råa dock för en känslig läsare. Lätt och bra skrivet. Som en frisk fläkt i deckar högen.
Betyg 4
2008-10-16 13:07
Inte en bok som jag fastnade för. Seg och lång.
Betyg 2
2009-01-06 09:03
Det var intressant med den isländska miljön och berättelserna från den isländska historien. Början av boken var också fängslande men sen blev det lite traggligt och väl segt tyckte jag nog. Intrigen växte inte heller utan planade ut i en för mig ointressant upplösning.
Betyg 3
2011-04-29 11:47
En gedigen historia. Yrsa skriver bra och varierat. Det är inte gastkramande, utan snarare lite småmysigt. Lite brittiskt gammaldags stuk.
Betyg 3
2011-10-31 12:50
Den här boken tyckte jag om. Den handlar om en helt vanlig ensamstående mamma med två barn som dessutom är advokat. Då en ung tysk student blivit mördad och polisens utredning inte lett någon vart blir hon tillfrågad av studentens föräldrar att kolla upp fallet.
Jag är inte så förtjust i häxkonster men i den här boken var det helt okay eftersom det vara efterforskningarna i hur den unga studenten levde som ledde fram till det.
Verkligen läsvärd!
Betyg 4
2016-04-04 13:19
Inte så dum. Välkomponerad historia, mer intressant huvudkaraktär, och bättre språk än i de flesta deckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det tredje tecknet
Liknande böcker:
Det ingen ser
 L. Hall
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman
Terror utan slut
 P. Saxon
Farliga makter
 E. Davis
Perfect Day
 T. Löwendahl
Inte den du tror
 H. Ford
Den 13e dockan
 A. Loring
Moln över Hellesta
 M. Söderholm
Samma Författare: