bokrecensioner boktips

Solens avbild

Författare: Elizabeth Grayson
Genre: Roman
Ämnesord: krig, humor, kärlek, äventyr
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9177114000


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I inbördeskrigets slutskede blev Shea Waterston tvungen att lämna ifrån sig sin lille son för att hon inte kunde försörja honom. Nu har hon tagit upp kampen för att finna honom, men allt hon vet är att han sattes på ett tåg västerut tillsammans med andra barnhemsbarn för att adopteras bort till nybyggare.

För att finansiera sitt sökande försöker Shea slå sig fram som fotograf och sälja sina bilder till tidningar. En höstdag 1875 kommer hon till den dammiga småstaden Beckenbridge i Colorado. Hon hoppas kunna tjäna lite pengar på att fotografera en mördares hängning. Men när Shea ställer upp stativet med kameran blir hon bryskt avbruten. Cameron Gallimore, territoriets domare, tänker inte tillåta att någon förevigar något så hemskt som en hängning. Utan att bry sig om Sheas arga protester beslagtar han kameran och när Shea försöker hindra honom låser han in henne i en cell. Shea är förtvivlad. Hur ska hon nu kunna finna sin son? Och om hon mot förmodan lyckas – kommer han att vilja veta av henne

Utdrag ur boken:
Han föreställde sig att hab skulle finna tacksamhetsskulden minder tyngande om han kunde prata med henne, om han visste vem hon var och varför hon hade försökt hjälpa honom. Men det kunde hon inte säga, och dessa frågor skulle irritera honom som en sten i stöveln tills han fick svar. Om han nånsin fick några. Han rynkade ögonbrynen och såg på Shea som låg där så tyst och stilla. Hennes ögon var slutna. Hennes ansikte var tomt som ett oröt ark pergament. "nå, tänker ni bli frisk, Mrs Waterson?" frågade Cam som om hon kunnat höra honom. "Eller kommer ni att lämna oss här utan att vi fått svar av våra frågor rörande er?"
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Solens avbild :
2007-11-22 19:36
En underbar bok skriven av Elisabeth Grayson, I böckerna finns både känsla och spänning, Det är just det som får mig att fastna i den är hur det hela utvecklar sig. En mors kärlek till sitt barn som hon blivit tvungen att lämna i från sig och sedan det långa sökandet flera år senare för att finna det. Jag kunde verkligen inte lägga ner boken fören den var färdigläst.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Solens avbild
Liknande böcker:
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Åh William
 E. Strout
Båten
 L. Lundberg
Papperspalatset
 M. Cowley Heller
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Samma Författare: