bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Lanceheim
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Belle
 L. Pearse
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAmberville

 
Författare: Tim Davys
Genre: Roman
Ämnesord: humor, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100116076
 
Spänning:  5
Humor:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Nicholas Duva, kung i Ambervilles undre värld, är övertygad om att det finns en Dödslista. Och att han står på den. Allt är över om inte hans namn stryks.

Eric Björn får, under hot, uppdraget att åtgärda detta. Hitta listan och stryka Duvan. Klarar han inte av det går det illa för hans käraste, Emma Kanin.

Eric är skakad och söker genast upp sina gamla kumpaner: Ormen Marek, Tom-Tom Kråka och Sam Gasell. Motvilligt accepterar de att hjälpa sin tidigare ledare, eftersom de uppfattar Dödslistan som ett rykte endast, en överdriven myt.

Men nattlig spaning på röda pickuper bevisar att det måste finnas ett direktiv till Chaufförerna. En obönhörlig ordning som talar om vilka mjukdjur som fraktas bort. En hemlig Dödslista - upprättad av någon med den yttersta makten.

Amberville är Tim Davys debut - en roman som utkommer i två utgåvor, varav en är illustrerad i hög utsträckning.

Utdrag ur boken:
Chaufförerna i sina röda pickuper hämtade gamla mjukdjur, "de nötta och de trötta", som det hette. Vart de gamla djuren fördes visste ingen, men de försvann och sågs aldrig mer. Det var inte konstigt att Chaufförerna var fruktade, inte konstigt att man ville att det skulle finnas något slags lista; vad som helst som gjorde Chaufförernas nattliga körningar mindre slumpartade.

Medelbetyg: 3,29 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Amberville :


Nanne 2007-11-15 22:48
När jag först fick denna bok i min hand (ett oredigerat ex) så tänkte jag. Hmmm är det en barnbok eller. Men näää det är det inte. Detta är en bok som först är lite svår att läsa, inte pga skriften utan just för att man hela tiden tänker på alla som just gosedjur, man tar inte de olika stridigheterna på allvar, hur kan man ta ett gosedjur på allvar? MEN när man väl kunnat lägga det åt sidan och se att det är skrurkar och banditer som utför allehanda saker i boken, då lyfter den, då ser man vad som verkligen händer i boken.
För mig blev det en bladvändare, jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

Jag gillade boken, den har en bra intrig, är bra skriven, på ett väldigt målande och fängslande sätt. Den går från att ha varit snudd på en barnbok till att bli en spännande roman. Det är en väldigt bra debutroman, jag var glatt överraskad när jag läst färdigt den. Om jag ska skriva något negativt om boken så är det just det där om att JAG hade svårt att få den att vara seriös i början iom jag bara tänkte på att det handlade om gosedjur. Men det kom man över rätt snabbt.

Boken var skruvad, ovanlig men ändå SÅ bra.
Betyg 4

Salamis 2008-01-16 21:16
Jag hade ganska svårt med att bestämma mig för vad jag tyckte om "Amberville". Förlaget säger att Tim Davis är en pseudonym för en svensk författare, vilket är konstigt när jag tycker att texten ser ut som en svensk översättning. Den verkar överhuvudtaget vara skriven för en engelsk publik (kolla namnen, adresserna). Lite skumt, och till en början med distraherande. Sen hjälpte det inte att de 100 första sidorna var så segt dåliga. Där hittade jag den sämsta liknelsen och samtalet jag läst på länge. Men därefter, en skarp vändning. En genomtänkt intrig tar äntligen form. Man utsätts för olika karaktärers känslotillstånd varav en är särskilt hemsk (kråkans barndom). Det handlar framför allt om att reda ut nätet av alla oklarheter och hemligheter som täcker hela historien.
Någonting som inte tog lång tid att vänja sig vid är alla karaktärerna, som är gosedjur. Jag hade nog glömt bort det om det inte varit för illustrationerna. Men det var ändå ett bra sätt att skapa andra förutsättningar än vad vi har i vår värld. Som en viss dödslista...
"Amberville" fungerar utmärkt som spännande underhållning, det är allt.
Betyg 3

tekoppen 2008-06-04 20:02
Det gick snabbt att vänja sig vid att alla figurena var gossedjur, men annars var det som vilken tråkig hårdkokt standard deckare som helst....
Betyg 3

helix 2008-11-28 10:19
Innan jag satte igång visste jag inte att detta var den första i en planerat svit av fyra. Att så är fallet förklarar kanske att "Amberville" i så stor utsträckning skildrar karaktärers, stadens, den speciella världens bakgrunder. Och detta sker, tycker jag, på bekostnad av historien.
Det gör det lite hattigt att läsa, även om det mot slutet blir flera ordentliga klimax med det upplägget som författaren valt. Så, till slut faller mycket på plats, men resan dit kanske är lite onödigt krokig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Amberville


  Köp boken som film på cdon: