bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
jag minns inte varför..
Livet enligt Fikry
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Sheriffpojken
 K. Genberg
Tobby, Tomas och Tina..
 K. Sonne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNågon Annanstans

 
Originaltitel: Elsewhere
Författare: Gabrielle Zevin
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9177159136
 
Spänning:  7
Romantik:  7
Humor:  6
Lärorik:  6
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Femtonåriga Liz Hall vaknar upp på en båt mitt ute på havet. Till en börjar tror hon att hon drömmr, men sakta börjar hon förstå att det hon upplever är verkligt.

Hon är ... död. Död i en meningslös cykelolycka innan allt det spännande och underbara hon skulle vara med om hunnit hända.

Båten för Liz till Annanstans, en värld som är väldigt lik jorden men samtidigt helt annorlunda. Här åldras alla baklänges från den dag de dör tills de som spädbarn får återvända till jorden.

Me Liz vill fylla sexton, inte femton igen. Hon vill bli kär. Hon vill gå ut skolan och plugga vidre. Nu när hon är död tvingas Liz leva ett liv hon inte vill, tillsammans med en mormor hon precis har mött. Och det går inte så bra. Ska hon någonsin kunna glömma sitt gammla liv?

Utdrag ur boken:
''I met a traveler from an antique land.''

Medelbetyg: 4,67 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Någon Annanstans :


Bellen 2007-11-05 20:20
Liz, femton år gammal, dör i en cykelolycka. Helt meningslös i hennes ögon. Hon får aldrig ta körkort, plugga vidare, bli kär eller vara med om alla de saker som ska hända i ett liv.
I början av boken vaknar hon upp på en båt där hon träffar Thandi som blir hennes nya vän. Hon träffar också sin idol Johnny och sin mormor.
Det är en otroligt sorglig bok, men också humoristisk. Jag tycker man gråter större delen av boken, men den har sina goda, glada stunder. Den var väldigt bra, men jag skulle inte vilja gå till överdrift och säga att det var den bästa bok jag någonsin läst, men den var väldigt bra.
Jag rekomenderar denna bok till åldern 13+ eller personer som vill gråta och skratta till en bok. En som vill hänga med i karaktärerna.
Betyg 4

Klarus 2009-12-07 17:20
Jag tyckte verkligen om "Någon Annanstans" och det har blivit en bok som ofta dyker upp i mitt huvud och påminner om olika saker. Stämningen genom hela berättelsen är mysig och väldigt vacker och jag tycker att budskapet som läsaren får är ett positivt. Jag uppfattade aldrig boken som sorglig utan som en mycket upplyftande historia som verkligen fick mig att tänka efter. Jag kan lätt rekommendera den åt andra. Den är värd att läsas.
Betyg 4

jojja 2010-05-20 20:31
Jag förstår inte vad folk säger. Denna bok är en bok som är helt underbar. Jag menar man kan tänka sig in i Liz. Någon annanstans handlar om döden, kärleken och lyckan jag läser den för fjärde gången nu och jag kan inte sluta läsa den. Man lär sig något av den här boken. Att inte frukta döden, men inte heller längta efter den.

Jag hörde någon säga att den här rekomenderas för 13 och uppåt psst! struntprat den här bokenrekomenderas för alla åldrar den borde bli en bok som går i historien, man ska läsa den för sina barn barn och barn barns barn alla ska minnas Någon annanstans (elsewhere) alla ska minnas gabrielle zevin. Den här boken borde komma ut på film. Den borde göras i pjäser.
Betyg 5

turkos 2011-07-30 19:22
Jag läste den här boken för många år sedan och den har verkligen etsat sig fast i mig. Jag minns den vara oerhört vacker och gripande, en sann tankeställare, och jag kommer ofta på mig själv med att tänka tillbaka på den här boken. Mycket bra!
Betyg 5

aaannnnaaa 2011-12-22 00:53
Väldigt bra och framför allt en väldigt fin berättelse!
Otroligt bra story som fått mig att ändra min tanke på ett liv efter döden.
Betyg 5

Alexander2002 2018-04-05 18:44
Jag tycker att boken är väldigt bra och intressant då jag verkligen undrar vad som händer när man dör. Hennes bok har en väldigt bra tolkning av hur man färdats vidare, ett liv som är uppdelade på jorden och någon annanstans.

Jag gillar boken då den är riktad för hur en tonåring kan leva i en ensam miljö. Den beskriver också hur kärleken mellan personer kan uppstå eller hur den sedan utvecklas.

Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Någon Annanstans


  Köp boken som film på cdon: