bokrecensioner boktips

Doppler

Författare: Erlend Loe
Genre: Roman
Ämnesord: humor, samhälle
ISBN: 9150105337


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den kultförklarade författaren Erlend Loes har skrivit en tragikomisk roman om Andreas Doppler, som får nog av all duktighet, trivsamhet och konsumtionshysteri och helt sonika lämnar sitt välordnade familjeliv, flyttar till skogs och blir bästa vän med en älgkalv. Men livet i skogen blir inte så fridfullt som han hoppats på. Loes absurda humor och underfundiga samhällskritik når nya höjder!

Utdrag ur boken:
Norge kommer inte till EM i Portugal. Okej då. Vi hade väl ingenting där att göra, eller vad tycker du Bongo, säger jag, och det är inte gott att veta vad Bongo tycker, det är inte verkligen inte gott att veta, han håller korten rätt intill bringan och röjer inte med ett ord vad han egentligen anser om förbundskaptenen Semb. Du kan väl säga om du gillar honom? säger jag. Men han är stum. Du kan väl säga om du tycker att han är ett karismatisk charmtroll eller om du tycker att han bör dra åt helvete? säger jag. Noll respons. Då väljer jag att tro att du tycker att han bör dra åt helvete, säger jag. Rätta mig om jag har fel. Det är lite chockerande, säger jag. Du verkar så trevlig och mjuk och god, men inom dig bär du en massa aggressioner. Det måste du jobba med, säger jag. Alla har vi vårt. Själv jobbar jag både med det ena och det andra. Men att du går omkring och önskar förbundskaptenen Semb så mycket ont överraskar mig lite. Att du inte gillar honom så mycket är lätt att förstå, men åt helvete?
Medelbetyg: 3,71 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doppler :
2007-09-14 13:33
Doppler är trött på konsumtionssamhället, därför bosätter han sig i ett tält i skogen. Han dödar en älgko med kniv för att få mat. Älgkon hade en kalv som han blir god vän med, han döper kalven till Bongo! (De spelar memory i tältet bl a). Byter sen bort lite av älgköttet mot lättmjölk i närbutiken.
Sinnesrubbad bok. Mycket tramsig.
Betyg 1
2007-09-14 20:20
totalt underbara bok med sin härliga naiva humor. Skrattade gott åt den. Påminner mycket om Loes bok Naiv. super.
Betyg 5
2008-01-24 16:30
Tramsig- och underbar. Efter att ha ramlat av sin cykel bestämmer sig Doppler för att bosätta sig i skogen och skita o konsumtionssamhället.
Detta blir inte så lätt som han tror, utan han får en massa oönskade besök...
Betyg 5
2008-03-15 08:03
Totalt flummig... ibland behöver man läsa sådana böcker också och hänföras av deras dumheter.
Betyg 4
2010-01-09 18:25
Kort och lättläst bok om en man som tröttnat på all duktighet och flyr till skogs. Visst fungerade boken som avkoppling men var lite för töntig för att falla mig i smaken.
Betyg 2
2012-03-29 18:15
En fachinerande bok om Doppler som flyttar ut i skogen. Där dödar han en älg och får sen ta hand om älgkalven. Händelserna är så otroligt väl omskrivna. En mycket bra bok.
Betyg 5
2012-10-22 22:20
Man måste kanske vara lite speciell för att riktigt uppskatta Doppler. Den är lite grabbigt burlesk i sin humor, mej prickar den rätt. Inte så att den är gapig, snarare underfundig, men ändå.
Lennart Jähkels ljudboksinspelning är perfekt då man ligger i badkaret med lämplig dryck stående på pallen bredvid.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doppler
Liknande böcker:
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Frankissstein
 J. Winterson
Prick till prick
 C. Ahern
Koryféerna
 L. Andersson
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Patron Ann-Mari
 E. Nordström
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg
Rosa Candida
 A. Olafsdottir