bokrecensioner boktips

Damen under isen

Författare: Sarah Singleton
Genre: Thriller
Ämnesord: historia, framtid, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 91321511

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mercy och hennes syster Charity lever i en skymningsvärld. Deras herrgård, Nya seklet, är höljd i en evig vinter och innanför stenmurarna upplever familjen samma dag om och om igen.
Mercy har aldrig frågat sin far om hur hennes mor dog eller om familjens dystra, enformiga tillvaro. Men en morgon vaknar hon och finner en snödroppe på huvudkudden. Den lilla blomman förbryllar Mercy. Hur kom den dit? Är våren äntligen på väg? Varför minns hon inte hur våren känns? Hon börjar fundera.
När hon så ser en ung kvinna flyta förbi under isen på dammen blir hon osäker på vad hon sett. Är det ett minnesfragment, ett spöke eller bara månljusets reflexer? Mercy känner att hon måste finna svaren på alla frågor och börjar undersöka familjens förflutna. Men för varje återerövrat minne krackelerar Mercys värld lite och hennes far försöker desperat att hejda henne.
Men Mercy kan inte tänka sig att leva vidare i den eviga, dystra vintern, och är villig att riskera allt hon håller kärt för hoppet om ett riktigt liv.

"Damen under isen" är en romantisk och vacker gotisk saga. Det är en fängslande historia om kärlek och sorg, mörka hemligheter och en stor familjetragedi, vid sidan av det övernaturliga temat.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Damen under isen :
2007-08-14 18:51
Den här boken sträckläser man! Den är så bra för man vill veta hur det går för Mercy och Charity! Ni MÅSTE läsa den om ni gillar spänning!
Betyg 5
2009-03-04 18:07
Den var väl helt okej, lite svår att förstå i mitten ungefär men i slutet SÅ spännande:D
Betyg 4
Liknande böcker:
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Samma Författare: