bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fyrväktaren
Fyrväktaren
Passionen
Powerbook
Skapelsens kön
Skymningsporten
The Stone Gods
Tidsklyftan
Tyngd
Varför vara lycklig nä..
Vintergatan går genom..
Written on the Body
Liknande böcker:
Orkidébarnet
 C. Lagerberg Thunes
En vinter i Stockholm
 A. Pleijel
Varför dansa foxtrot n..
 I. Hynes
Min käre Hugo
 I. Noll
Fånga fantasin
 N. Roberts
En vision av ljus
 J. Riley
Rubens skulle ha älska..
 I. Hynes
De polyglotta älskarna
 L. Wolff
På Y-fronten intet nyt..
 P. Eriksson
Kvinnan och björken
 K. Boh-Berglund

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Det finns annan frukt än apelsiner

 
Originaltitel: Oranges are not the only fruit
Författare: Jeanette Winterson
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, psykologi, humor, kärlek
Utgivningsår: 1985
ISBN: 917028136X
 
Spänning:  1
Romantik:  2
Humor:  4
Lärorik:  3
Sorglig:  5

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


I Jeanettes värld är apelsiner lösningen på allt. Näst efter att be förstås. Jeanettes fanatiskt frireligiösa moder uppfostrar med järngrepp sin adoptivdotter till att bli missionär. Tillsammans hänger de en filt över teven och lyssnar på missionsrapporter på radiogrammofonen varje söndag. I den grå industristaden i norra England finner Jeanette värme och trygghet i den evangeliska gemenskapen.Tills hon en dag förälskar sig i en kvinna. Den annars så älskvärda församlingen och familjen vänder henne ryggen. Utsparkad från hemmet tvingas hon att försörja sig som glassbilschaufför och som sminkös på en begravningsbyrå. Men det som kunde ha slutat i bitterhet vänds av Jeanette till något livsbejakande

Medelbetyg: 2,62 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det finns annan frukt än apelsiner :


smurre 2007-07-12 07:51
Av vad jag förstår så är denna bok en biografi av författaren själv, men med vissa inslag av fiktion. Man får följa Jeanettes uppväxt som är starkt präglad av hennes frireligiösa mor. Till en början är hon själv lika uppslukad av den religiösa gemenskapen tills den dag då hon inser att hon är homosexuel. Denna insikt vänder hennes värld upp och ner. Inte för att hon själv vill det utan snarare på grund av hennes omgivnings ovilja till acceptans. Just hennes mor tar avstånd från henne och hon blir tvungen att klara sig själv genom ungdomsåren.

Min förväntan på denna bok var ganska hög. Med "Fyrväktaren" bakom sig (vilken är en otroligt bra bok) hoppades jag naturligtvis bli lika uppslukad av denna. Dock är jag faktiskt rätt besviken på innehållet. Visst.. Jeanette änvänder en fin berättarkonst och humorn finns där, men det blir liksom aldrig riktigt intressant. Med tanke på innehållet så känns berättelsen snarare lite sorglig.
En slätstruken bok av en annars bra författare.
Betyg 2

okidoki 2008-01-03 13:48
Om Wintersons uppväxt i Lancashire, helt präglad av den väckelseförsamling som hennes mor delvis ledde. W. hade tänkt bli predikant men blev utesluten för att hon som flicka hade lesbiska förhållanden. Mycket märklig mor. Detta är Wintersons debutroman, delvis svårläst, inte helt lyckad i konstruktionen, men handlingen i boken engagerar. Slutet bra skrivet.
Betyg 3

zvrk 2008-01-06 17:40
Det kanske är av en anledning som jag endast hittar recensioner eller tips till denna bok i homorelaterade sammanhang, nu när jag försöker hitta en recension motsatt min att referera till.

"Det finns annan frukt än apelsiner" tråkade ut mig så till den milda grad att jag trodde det var något fel på mig efter att ha blivit tipsad om Jeanette Winterson så mycket. Men jag kanske började med fel bok? Kan det vara så enkelt? I den här boken blandas det myter med nutid och frikyrklighet med homosexualitet och självklart slutar allt lyckligt... Visserligen fanns det några passage som fick mig att lystra till och tycka att "nu var hon något på spåret"... men på nästa sida kom det mera myter och sådant jag läst i andra böcker många gånger förut. Sådant som ger en känsla av deja vu och påminner en om att man slösar tid på att läsa det ännu en gång.
Betyg 1

fannyflinta 2009-11-16 19:09
Eftre fyrväktaren gav jag Jeanette en andra chans och läste dennna boken. Den ärr så svår att läsa. Det är ju meningen, men det känns som att man tappar tråden och inte hittar den igen. Jag tror tyvärr att det blir den sista winterson-boken för min del. Tyvärr.
Betyg 2

Bokhållaren 2012-10-27 14:21
Wintersons debutroman börjar som en skälmroman om en brådmogen adopterad flicka i en förvirrad religiös miljö och slutar ... ja, hur slutar den? Mitt intresse mattades påtagligt sista fjärdedelen av boken. Inget i den förebådar enligt min mening vilken god författare Winterson skulle bli.
Betyg 2

animisha 2013-07-15 10:10
Boken beskriver en mycket besynnerlig uppväxt och hur man frigör sig från den. En bra och välskriven bok.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Det finns annan frukt än apelsiner

 


Köp boken som film på cdon: