bokrecensioner boktips

Skymningsporten

Författare: Jeanette Winterson
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789146225003


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Historisk realitet blandas med magi i denna mycket Jeanette Wintersonska berättelse från det tidiga sextonhundratalets England – ränksmidandets och häxprocessernas tid.

Lancashire 1612. Kung James I sitter vid makten, och han har föresatt sig att rensa kungadömet England från katoliker – och häxor.

På långfredagen samlas tretton personer till ett hemlighetsfullt möte vid foten av Pendle Hill, bland dem finns Alice Nutter, den rikaste kvinnan i trakten. Två kvinnor sitter redan fängslade, anklagade för häxeri. Ett utsvultet och misshandlat barn gömmer sig i skogen, och samtidigt ryktas det att en jesuitpräst och före detta attentatsman ska vara på väg tillbaka till Lancashire från exilen i Frankrike.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skymningsporten :
2015-05-04 08:51
Boken handlar om häxprocesserna i England i början på 1600-talet. En fruktansvärd och grym tid, för de som blev drabbade.
Det är en kort bok, som gärna kunde ha varit lite längre. Den behandlar ett intressant ämne, men hoppar över orsak och verkan. När boken är slut, så har man varit med om en fruktansvärd - och välskriven - historia, men man vill gärna att boken hade gett lite mer grundfakta
Betyg 3
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Lammet och stormbocken
 H. Linderholm
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne