bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Ett tunt blått streck
 J. Leeb

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStjärnfabriken

 
Författare: Clare Naylor & Mimi Hare
Genre: Chick lit
ISBN: 9185625094
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För alla er som älskade Djävulen bär Prada och En nannys dagbok här kommer Stjärnfabriken, en nästan sann skildring av det galna livet i filmindustrins Hollywood!

Inga universitetspoäng i världen hade kunnat förbereda Lizzie för hennes nya jobb på den berömda filmagenturen The Agency i Hollywood. Där möts megastjärnor och wannabees, mäktiga producenter, regissörer, manusförfattare och andra kändisar.

Lizzie är van vid det politiska livet i Washington DC där hon praktiserat i den amerikanska kongressen. Hennes liv tar en chockartad vändning när hon istället börjar arbeta som assistent åt assistenten till den ryktbare Scott Wagner agenten som kan dra in kontrakt värda 30 miljoner dollar åt sina kändisar men inte hämta sitt kaffe själv Plötsligt finner sig Lizzie i nöjesbranschens nav, mitt bland designerkläder, nyckfulla kändisar och snabba affärer.


Medelbetyg: 3,2 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stjärnfabriken :


bokoholic 2007-06-05 22:43
Efter att ha spenderat två dagar och 450 sidor i 1600-talets Danmark kände jag att jag behövde något lättsamt att läsa, och valet föll på "Stjärnfabriken" som visade sig vara chick lit när den är som sämst. Huh.

Parallellerna till "The Devil Wears Prada" är många: en ung naiv tjej börjar jobba som assistent, här på en stor filmagentur i Hollywood, och i "The Devil Wears Prada" på en modetidning i New York. Och i båda böckerna får de tampas med en chef från helvetet, kärleksproblem och så vidare. Allt enligt ingredienserna för en chick lit.

Men till skillnad från Lauren Weisbergers roman som var både underhållande och hyfsat välskriven, så känns "Stjärnfabriken" fruktansvärt tröttsam bara några sidor in i boken. Visst, det är smått underhållande emellanåt och inblickarna (jag kanske ska tillägga att Mimi Hare själv har jobbat inom branschen) i stjärnornas och filmbolagens Hollywood är både skrämmande och roliga. Men vad hjälper det när en röd tråd och handling i stort sett saknas, liksom hjärta, och klyschorna haglar. Det känns bara på tok för ytligt, dumt och långtråkigt.
Betyg 2

verran 2008-09-05 15:43
Lättsam chiclit som är lite smårolig. Man får följa Lizzie på jobbet och privat och blir lite insatt i hur det fungerar i Hollywood.
Betyg 4

Navigo 2008-10-16 13:11
Utmärkt bok att drömma sig bort i.
Betyg 4

Junibarn 2008-11-17 20:59
Detta var den första Chic-lit jag läste. Den är helt okey i handling, språket något segt men jag tyckte om den. Den lätta atmosfären som finns i den piggar upp.
Dock kan jag itne komma ihåg hur den slutade riktigt så det blir en 3a.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till StjärnfabrikenKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: