bokrecensioner boktips

Mord i Venedig

Författare: Jan Mårtenson
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9100502022


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mord i Venedig är en spännande, kultiverad och fartfylld Homan-deckare av bästa märke! Den utspelar sig i Venedigs palats, Gamla stans trånga gränder och en gammal herrgård i Närke. Bland ingridienserna finns internationell konsthandel med maffiaförgreningar, liksom raffinerade former av kokainsmuggling och en uppslitande strid kring chefsposten på ett stort museum. I de ledande rollerna återfinns antikhandlaren Johan Kristian Homan och den blåmaskade siamesdamen Cléo de Monde.
Medelbetyg: 2,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord i Venedig :
2007-05-14 18:52
Efter flera år i hyllan grep jag mig an Mårtensons "Mord i Venedig". Den (eller jag) hade nog mått bäst av att stå kvar, orörd. Sällan har jag läst något så platt, tråkigt och styltigt. Platta karaktärer, tråkiga beskrivningar, konstgjort planterade historiska fakta - Mårtenson måste känna ett behov av att dela med sig av sina kunskaper i kultur och (kunga)historia men har inte förmågan att integrera det smidigt i sin text, ugh vad "instoppat" det känns.
Och ploten sen, den känns så omodern, tillyxad, ihopsnodd. Man kan verkligen följa författarens intellektuella process .... "Hm, nu måste jag ge läsaren en ledtråd, kanske ska person X säga "Y", men då måste hjälten ha en anledning att träffa X... Ja, de får gå på middag tillsammans!" Osv hela tiden.

Läs inte "Mord i Venedig"!
Betyg 2
2009-04-13 08:02
En helt okey deckare att fördriva tiden med. Som en hamburgare i nån gatukiosk...man vet man får men inte mer än det...
Betyg 3
2009-04-26 19:50
Inget mästerverk direkt men inte heller plågsam.
Betyg 2
Liknande böcker:
Ur aska i eld
 J. Rogneby
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie