bokrecensioner boktips

Trädens tystnad

Författare: Mo Hayder
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2003


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En kvav julikväll hittas en man och en kvinna bundna och misshandlade i sitt hus i en lugn bostadslänga i södra London. I nästan tre dygn har de hållits fjättrade med handbojor, utan mat, utan vatten. Men vad värre är: deras son, den åttaårige Rory, saknas.
De kalla fakta polisen fått fram är illa nog i sig, men för kriminalkommissarie Jack Caffery känns det som ett eko från hans eget förflutna. Caffery besitter mer än ytlig kunskap om pedofilers vanor, av ett enda enkelt skäl - hans egen brors aldrig uppklarade försvinnande.
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trädens tystnad :
2004-02-23 16:32
En riktigt ruskig och otäck bok med en hemsk pedofilhärva som får det att vända i magen på sig.
Bokens huvudperson polismannen Jack Caffery fick man lära känna i författarinnans debutroman "Fågelmannen".

En bok som ger en krypningar i ryggraden.
Betyg 4
2004-04-12 23:53
En mindre besvikelse infann sig efter att jag hade avslutat Mo Hayders andra deckare - Trädens Tystnad. I jämförelse med debuten Fågelmannen är Trädens Tystnad inte lika raffinerad i sin mordgåta och inte fullt lika spännande. Slutet - gåtans lösning - tycker jag var obegripligt och inte alls i samma stil som just det, Fågelmannen. Ändå är Mo Hayder en förvånansvärt skrämmande bra deckarförfattarinna som förtjänas att läsas. Tips: Börja med Fågelmannen!
Betyg 3
2007-08-06 18:10
Riktigt ruggig uppföljare på fågelmannen av samma förf .
lika kuslig , om inte värre eftersom den innehåller pedofili,barnmisshandel och en riktigt riktigt skruvad gärningsman .

allt lika bra som i förra boken , fast draget ett varv extra !

Betyg 5
2007-08-18 18:06
Ganska skrämmande bok om en pedofilhärva. Lite rörig i början för att bli väldigt mycket bättre framåt mitten och spänningen bara stiger. Tyvärr var slutet inte lika bra som övriga boken om det inte vore för det hade den helt klart fått en 4.
Betyg 3
2011-10-17 13:40
Otroligt spännande uppföljning! Jag blev helt knäckt när boken var slut och jag inte fått svar på hur det skulle gå för brorsan. Inte kunde det väl bara sluta så där? Åhh...den boken satt kvar i mitt medvetande länge...
Betyg 5
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Samma Författare: