bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fågelmannen
Ritual
Trädens tystnad
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTokyo

 
Författare: Mo Hayder
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, krig, mord, historia, kärlek, spänning, tokyo japan kina
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9132333226
 
Spänning:  9
Romantik:  3
Lärorik:  9
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En thriller som har sin upprinnelse i en verklig händelse, den japanska arméns grymheter i Kinas dåvarande huvudstad Nanking 1937, och som får sin fortsättning i dagens Tokyo och dess undre värld.

Grey Hutchins är en brittisk student som är sjukligt besatt av ett förflutet hon inte kan förstå. Hon kommer till Tokyo på grund av rykten om en sällsynt film, inspelad under den ökända Nanking-massakern i Kina 1937. Filmen, om den existerar, har varit försvunnen i årtionden.
Endast en man kan hjälpa henne, Shi Chong-ming, numera gästprofessor vid ett ansett universitet i Tokyo, överlevde massakern och har nyckeln till gåtan. Men är han beredd att hjälpa Grey, som blir alltmer desperat i en främmande stad där hon inte känner någon?
Hon tar anställning som värdinna på en nattklubb för japanska affärsmän och förmögna brottslingar. Mest beryktad av gästerna är en skröplig gubbe i rullstol som omger sig med ett skrämmande hov. Det påstås att hans hälsa är beroende av ett starkt elixir. Ett elixir som Grey behöver för att komma över filmen.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tokyo :


swedeangel 2007-08-06 18:04
NEJ NEJ NEJ ! En riktigt konstig bok , fjärran från de briljanta thrillers hon presterat förut !
Boken är konstig,svår att greppa och komma in i . Mot slutet tar den sig lite , slutet är riktigt okej med oväntad twist och det höjer betyger ngt iallafall .. en 2a .
Betyg 2

Käthe 2010-08-24 22:33
Jag skaffade snabbt fram "Tokyo" efter att ha läst Fågelmannen, ville ha mer. Och jag blev inte besviken. Jag tycker att "Tokyo" är en fantastisk bok, om än fruktansvärd. Man läser i dåtid och nutid om vartannat och jag hade inga problem med detta (läste en recension innan som tyckte den var svårbegriplig). Tvärtom, jag tyckte det gav ännu mer substans; att kunna följa Shi Chongming på så nära håll och få en förståelse för hans avoghet mot Grey. Man lär sig ju också lite om Nankingmassakern parallelt med den japanska kulturen/subkulturen idag. Men det jag fastnade mest för, förutom den stundtals nervpirrande spänningen, var nog ändå språket. Mo Hayders fullkomlighet att hantera språket, det var länge sen jag njöt så trots handlingen som ju i sig kunde framkalla äckelkänslor vid givna tillfällen. Hon är en sann virtuos! Läs! Men långsamt så du kan njuta av nämnda sätt att skriva. Ge den tid och du kommer (förhoppningsvis) att tycka likadant.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tokyo


  Köp boken som film på cdon: