bokrecensioner boktips

En andra chans

Författare: Lauren Roche
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, kärlek, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170023344


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lauren Roche växer upp på Nya Zeeland med en missbrukande mamma och blir sexuellt utnyttjad som barn. När Lauren är fjorton tar mamman sitt liv. Sjutton år gammal föder hon en son. För att försörja pojken tar hon jobb som strippa och hamnar snart i drogmissbruk och prostitution. Men när botten är nådd får Lauren oväntat kraft att resa sig igen. Hon läser in gymnasieexamen, och lyckas trots en tuff kamp som ensamstående mamma slutföra medicinstudierna och bli legitimerad läkare.

Lauren Roches berättelse är en hoppingivande, sann historia om en kvinna som ger sig själv en andra chans – och lyckas övervinna sitt förflutna.

Utdrag ur boken:
Vårt hus blev ett party hus där pengar spenderades på stora flaskor med öl och limpor med cigaretter. Gitarrer spelade sent in på nätterna, människorna sjöng, skrattade, grät. En kväll hittade mamma en burk med röd färg och hon och hennes vänner ändrade Taiaroa Street- skylten till Coronation Street! De målade sina fötter och sprang upp och nedanför gatan och lämnade röda fotspår. I veckor kunde vi se var de hade varit . Den festen blev legendarisk. Till och med pappa tyckte att det var roligt.
Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En andra chans :
2007-02-15 15:20
Det här är en bok man sträckläser eftersom den blir aldrig det minsta långtråkig.
Betyg 5
2008-05-07 18:39
En livshistoria som berör.
Betyg 4
2009-04-14 21:28
En mycket bra bok och jag blev berörd av Laurens öde. Jag tycker att det är fascinerande att läsa om människor som trots dåliga förutsättningar kan resa sig och "bli" något.
Betyg 4
2009-11-25 07:44
En fascinerande bok om en kvinna som med "taskig barndom och uppväxt" ändå klarar att komma tillbaka och t.o.m utbilda sig till läkare. Boken hade goda förutsättningar att vara bra men jag är tyvärr besviken. Den är intressant men tycker att författaren lägger för mycket vikt på ointressanta saker och sen passerar stora grejer i ett rasande tempo. Vissa delar av boken är riktigt bra men långt ifrån alla, ganska rörig, precis som hennes liv.
Betyget är en svag 3a
Betyg 3
2014-09-14 08:17
Det är alltid inspirerande att läsa om människor som har levt eller gått igenom ett helvete men lyckas komma tillbaka. Lauren hade i garaget förutsättningar alls, hennes uppväxt var en misär och sedan blev allt ännu värre . Ändå jobbar Lauren idag som läkare och föreläser .
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En andra chans
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Kåtornas folk
 E. Nordström
Kodnamn PAM
 P. Malm
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse