bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ancestor's Tale
Greatest Show on Earth
Illusionen om gud
The Blind Watchmaker
The magic of reality
The selfish gene
Verklighetens magi
Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Hallucinationer
 O. Sacks
Den gula fläcken
 L. Feuchtwanger
Levande litteratur Frå..
 T. Zetterholm
Det svenska hatet
 G. Tamas
Time Travel: A History
 J. Gleick
Svensk kristen vänster..
 J. Sundeen
Eldsjälen från Mallorca
 M. Nordberg
Katolska kyrkan och de..
 T. Woods

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerThe God Delusion

 
Författare: Richard Dawkins
Genre: Fakta
Ämnesord: religion
Utgivningsår: 2006
ISBN: 0618680004
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,14 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av The God Delusion :


nowirehangers 2007-02-02 02:07
bra
Betyg 4

marta153 2009-01-05 19:23
Tyvärr förstår jag inte vem den tilltänkta mottagaren av den här boken är. Inte är det ateisten, för det går inte att "frälsa" de redan "frälsta" med den här texten. Inte heller kan det vara den övertygat kristne, för det går inte att omfrälsa de frälsta heller. Och de som vacklar i sin tro blir nog inte knuffade över kanten heller. Osammanhängande och babblig, det känns som att Dawkins snabbt har slängt ihop nånting för att kassan tryter. Jag saknar den röda tråden, logiken och de knivskarpa obestridliga argument som jag hade förväntat mig. Att Gud i Gamla Testamentet är en ond och elak jävel är väl inget argument vare sig för eller emot Guds existens? Läs en annan bok istället om du behöver stöd för att övergå till ateismen.
Betyg 2

helix 2009-03-04 10:04
Dawkins har som ambition att få folk att verkligen tänka efter. Hans tes är att bara man tar reda på hur saker och ting kan tänkas ligga till, förkastar man övertygelser om övernaturliga väsen och dito företeelser. Jag tror honom.
Det har hävdats att han bara "predikar för de redan frälsta". Men det stämmer inte riktigt, för få har tänkt igenom frågorna så noggrant som Dawkins. Så när han förmedlar sina insikter till oss läsare stärken han absolut våra argument.

Min kritik kan vara att om han verkligen vill nå fram till många kanske resonemangen bör kortas lite - helt enkelt bli lite mer lättillgängliga. Det käss snårigt ibland. Fast han är inte dunkel, aldrig. Det är konstant glasklart och välgenomtänkt.
Betyg 4

louti 2010-01-20 10:51
Jättetråkig. Killen har ju redan bestämt sig att han har rätt. så det är bara 400 sidor bla bla, saker man redan visste och svåra ord jag måste slå upp. Hans fientliga inställning till de som är troende som finns från sida 1 tills tja där jag slutade läsa runt sida 100 tror jag inte kommer kunna omvända en kotte.

Om han lindade in hans teorier mer hade den nog vart jätteintressant. Men precis som Allen Carr som skriver om hur man ska bli smal och sluta röka är han så övertygad om sin egen idé att jag inte köper den..

Han säger dock att alla som recenserar boken börjar med "jag är själv ateist men.." har fått bita mig i fingrarna flera gånger för att inte göra det, så där fick han mig ;)
Betyg 2

hencka 2012-12-09 16:44
Mycket intressant tema men boken är mycket tungläst. Den är späckad med fakta och handlar egentligen om vetenskap (läs darwinism) kontra religioner.Dawkins lägger fram en uppsjö av fakta för sin sak samtidigt som han lyfter fram orimligheter kring tro på gud. Men det här blir för vetenskapligt och akademiskt för att man skall njuta av läsningen. Det blir snarare ett sömnpiller trots att det förekommer små ljusglimtar då och då.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till The God Delusion


  Köp boken som film på cdon: