bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dopad
Dödssäkert
Shattered
Under Orders
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDödligt arv

 
Författare: Dick Francis
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9146160434
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Humor:  3
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hästar och diamanter höll på att bli hans död...

Man kan tycka att Derek Franklin har nog med sina egna problem: en vacker sensommardag landar femhundra kilo häst med ena framhoven på hans stövel och ensam med sin krossade fotled och sina värktabletter har han gott om tid att tänka över situationen. Sex veckor av säsongen förlorad och kanske sista chansen att bli champion igen! Trettiofemårsåldern kan vara början till slutet för en hinderjockey.
Men när hans mycket äldre bror Greville, som han bara haft sporadisk kontakt med de senaste åren, omkommer i en olyckshändelse hamnar han verkligen ur askan i elden.
Derek råkar ut för en rad smärtsamma och oförklarliga olyckshändelser och upptäcker att ärlighet kan vara en dödlig dygd och att mod bara ökar våldsspiralen. Hans enda chans att överleva tycks vara att ta reda på så mycket som möjligt om Greville och hans forna fiender...
Men fredsdomaren och hästägaren Greville - omtyckt chef för en välrenommerad firma som importerar och säljer halvädelstenar och, som det visar sig, på väg att etablera sig som diamanthandlare - gav Derek få användbara ledtrådar bland sina efterlämnade ägodelar.
Grevilles liv var uppenbarligen lika mångfacetterat och hemlighetsfullt som stenarna han handlade med. Så Derek måste uppbåda all inneboende styrka och uthållighet för att vinna på upploppet mot sin brors dödliga arv...

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dödligt arv :


Sanne 2006-12-31 01:10
En typisk Francis-thriller: hästar, dödsfall och mysterier i en härligt fartfylld mix som håller läsaren på sträckbänken från första sidan till sista. Jockeyn Derek ärver sin brors firma när denne dör i en olyckshändelse, och finner sig plötsligt involverad i något våldsamt som han inte förstår. Han vet inget om de ädelstenar som brodern handlade med, och ännu mindre om varför någon försöker göra sig av med även honom. Den tävlingsinstinkt som gjorde honom till champion på hästryggen får honom dock att ge sig ikast med både att lära sig förstå verksamheten på broderns firma, och att försöka hitta den som gång på gång ser till att han lider kroppslig skada.

Det här är oerhört välskrivet, en thriller av högsta klass, i en miljö som författaren känner väl. Som vanligt är personerna trovärdiga, miljöerna levande, och intrigen halsbrytande. Språket är lysande för genren, och engelska originalspråket rekommenderas, då det är elegant men enkelt nog även för ovana läsare på just engelska.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dödligt arv


  Köp boken som film på cdon: