bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dopad
Dödligt arv
Shattered
Under Orders
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDödssäkert

 
Författare: Dick Francis
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1967
ISBN: 9146139621
 
Spänning:  8
Romantik:  2
Humor:  2
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Allt gick som man kunde väntat sig: Bill Davidson på Amiral skulle snart ha vunnit sin nittiosjunde hinderlöpning. Februaridimman låg tät - det var en kuslig avskild värld, där vad som helst kunde hända, och något hände. Amiral mötte hindret perfekt. Han steg uppåt - som om flykten inte bara vore något för fåglar - och föll!

Dick Francis är expert på den miljö han skildrar: han har varit en av Englands skickligaste jockeys. Den uppskruvade spänningen kring de stora hinderloppen hjälper till att ytterligare understryka intrigens dramatiska utveckling.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dödssäkert :


Sanne 2006-10-27 23:07
Vi får följa hinderjockeyn Alan York, som är precis bakom när kollegan Bill Davidson dödsstörtar i loppet som han var tippad att vinna. Alan börjar undersöka vad som egentligen hände: eftersom han känner väl till såväl hästens osvikliga skicklighet över hinder som ryttarens briljans, så har han svårt för att acceptera deras fall. Det han finner i sina undersökningar kastar honom huvudstupa in i något som blir ett hot mot även Alans liv.

Det här är Francis allra första roman. Det är en oerhört spännande thriller, med alla de delar som kommit att bli typiska för Francis: kapplöpningar, hästar, jockeys och halsbrytande mysterier. Miljöerna är otroligt levande beskrivna, man kan känna spänningen i luften och höra hovslagen dåna när hästarna närmar sig på upploppet. Att Francis varit jockey själv är mycket tydligt i de kärleksfulla beskrivningarna av både miljöer, djur och människor, och är en stor del av det som gör berättelserna trovärdiga. Det faktum att Francis också är en mästare på att berätta en fängslande historia och bygga upp ett gastkramande thrillerdrama är vad som får hans böcker att bli omöjliga att lägga ifrån sig. Man är fast från första sidan till sista. Suverän underhållning!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dödssäkert


  Köp boken som film på cdon: