bokrecensioner boktips

Rosenmysteriet

Författare: Ellis Peters
Genre: Deckare


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rosenmysteriet :
2006-12-22 15:41
Anno 1442, en vacker änka skänker sin stora gård med jord åt klostret. Som symbolistisk betalning får hon varje år en ros från gårdens trädgård. Ett par år efter hennes mans död börjar hon blir omringad av friare och överväger att gå i kloster. Dagen innan den stora rosceremonin blir en ung klosterbroder mördad och rosbusken uppeldad. Någon är beredd att göra vad som helst för att hindra klostret att återbetala rosen och hoppas därmed splittra förbundet mellan änkan och kyrkan. När änkan någon dag senare blir bortrövad är katastrofen ett faktum. Den enda som kan lösa fallet är den äldre klosterbrodern Cadfael.

Ett mord i klostermiljö och en titel med ros i namnet? Hm, det tycks påminna om Umberto Ecos succéroman "I rosens namn"? Snarlik är också miljö och huvudkaraktärer. Den här boken är så tråkig att jag inte ens idds såga den. En svag tvåa får de enbart för att språket är bra.
Betyg 2
2008-09-14 22:38
Jag har läst tolv böcker om deckarmunken Cadfael och jag gillar allihopa. Det är kul med en så pass annorlunda hjälte som Cadfael är. Prova gärna och läs en annorlunda deckare. Jag tror inte att du kommer bli besviken
Betyg 3
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt