bokrecensioner boktips

Ett helgon till varje pris

Författare: Ellis Peters
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, spänning

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den första boken i en lång serie deckare som utspelas i medeltidens England med munken Cadfael som huvudperson. Någon i Shrewsburyklostret, där Cadfael lever ett lugnt liv som örtagårdsmästare, får för sig att klostret behöver ett eget helgon. Valet faller på Sankta Winifred som ligger begraven i en by i Wales och några av bröderna reser dit för att hämta hem helgonets kvarlevor. Byborna ger dock inte upp sitt helgon frivilligt, och mitt under förhandlingarna och trätorna om Sankta Winifred hittas en man mördad. Har mordet med konflikten att göra? Är det någon av de tillresta engelsmännen som ligger bakom dådet eller är det kanske svartsjuka som är motivet? En deckare i annorlunda miljö.
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett helgon till varje pris :
2004-08-05 19:59
Deckarna där Benediktinermunken broder Cadfael löser mordmysterier i medeltida miljö är dels bra pusseldeckare, dels bra som inspiration om man vill veta mer om medeltida liv.

Betyg 4
2005-08-13 22:20
Den här gillade inte jag, den var inte alls i min smak.
Betyg 2
2006-01-31 09:38
En mycket trivsam deckare. Intrigen är bättre än vad som brukar vara fallet, och miljön är puttrig. Cadfael, korsriddaren och sjöfararen som slagit sig till ro i klostret i Shrewsbury, är dessutom en av de mest sympatiska deckarna man kan tänka sig. De övriga bifigurerna går heller inte av för hackor.

Utan att vara på något sätt stor litteratur (för det är den inte) är boken ändå ett mycket trivsamt tidsfördriv.
Betyg 3
2008-09-14 22:40
Jag har läst tolv böcker om deckarmunken Cadfael och jag gillar allihopa. Det är kul med en så pass annorlunda hjälte som Cadfael är. Prova gärna och läs en annorlunda deckare. Jag tror inte att du kommer bli besviken
Betyg 3
2009-07-02 23:15
Trevlig och lättläst bok. Den är både underhållande och lärorik. Man får en inblick i hur livet såg ut i klostren på medeltiden.
Betyg 3
Liknande böcker:
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
I enslig gård
 M. Jeffmar
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt