bokrecensioner boktips

YATZY

Författare: Harald Rosenløw Eeg
Genre: Ungdom
Ämnesord: ungdom, fosterfamilj, familj
ISBN: 9189680456


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Att våga möta en annan människa kräver stort mod. Att möta sig själv kräver kanske ännu mer. När Daggi kommer till din nya fosterfamilj är han inställd på att mötas av misstänksamhet och kyla. Istället ramlar han rakt in i en värld av tilltro och värme. Fosterbrodern Gustav beundrar sin nye storebror. Men någons storebror är det sista Daggi vill vara med tanke på allt som har hänt. När daggi får en egen DV-kamera börjar han göra filmen om sin sista termin i skolan. Genom kameralinsen möter han sin omvärld - men finns det några gränser för hur man kan bete sig innan omgivningen tröttnar

Yatzy är en tät, mångtydig och glittrande välskriven roman om en outsider som närmar sig det etablerade samhället.''
-baksidan
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av YATZY :
2006-12-15 22:52
Jag har inte läst någonting av författaren innan men hört mycket bra saker.
När jag började läsa så verkade den lite tunn, den är ganska lik många undomsböcker och kanske ska man inte vara mycket äldre än jag är (i skrivande stund, 17. snarare lite yngre). Men den håller ändå och efter ett tag tänker man inte alls på sättet den är skriven på för den är så fängslande. Man sträckläser den, man måste bara veta vad som händer tio sidor bort, tio till och tio till.

En bra bok över lag.
Betyg 3
2009-03-04 09:58
Själv kunde jag inte stoppa undan boken utan jag sträckläste den. Daggis liv kommer till sin nya fosterfamilj och där gör alla helt tvärtemot vad de gjort på andra fosterhem. Exempelvis har de knivar och liknande saker framme, och han får en egen kamera som han kan dokumentera sitt liv i. Gustav som är hans nye halvbror ser upp till honom och får Daggis liv att verka mer meningsfullt.
I boken träffar också Daggi på en tjej som han då blir intresserad av - det är inte många som kommer nära Daggi eller hans liv men hon gör det på ett ganska så udda sätt.

Själv tycker jag boken var bra, och att det hände saker hela tiden och det gör bara allting ännu mer intressant. Gillar man oväntade händelser så är det här en bok man bör läsa.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till YATZY
Liknande böcker:
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström